Het Nationale Theater Happy Days (Gordon Meuleman) 2
© Gordon Meuleman

Het Nationale Theater

Happy Days

een lichtvoetig verhaal over een mensenleven dat ten einde komt

Datum & tijd
Do 11 mei | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 21,50
Incl. drankje en garderobe

Poëtisch, geestig, luchtig en diepzinnig verhaal van de grote Ierse schrijver Beckett.

Winnie, een vrouw van middelbare leeftijd, zit vast. Tot haar middel, in het zand. Alles wat ze nodig heeft is in de buurt: haar persoonlijke spulletjes, een grote handtas en man Willie, die in al zijn aanwezigheid toch wel heel afwezig lijkt te zijn. Ondanks haar benarde positie is Winnie vastbesloten om haar verdere leven opgewekt tegemoet te treden. Zelfs als ze langzaam wegzakt en het zand tot haar kin komt, blijft ze praten, mijmeren en zichzelf herinneren aan gelukkiger dagen.

‘Happy Days’ is een legendarische toneeltekst uit 1961. De Ierse schrijver en dichter Samuel Beckett schreef een poëtisch, geestig en even luchtig als diepzinnig verhaal over samenzijn en eenzaamheid, lichamelijke aftakeling en groeiende geestkracht, de hang naar eeuwigheid en het besef van vergankelijkheid. Maar het is geen zwartgallig verhaal: uit al deze zware thema’s maakte Becket een optimistisch verhaal over menselijke volharding. ‘Happy Days’ is de vierde Beckett-enscenering van Erik Whien, huisregisseur bij Het Nationale Theater.

Inleiding
Kom om 19.45 uur in de Plein Zaal de gratis inleiding bijwonen. Regisseur Erik Whien waagt zich telkens weer aan een stuk van de Engelse toneelschrijver Samuel Beckett. Wat maakt diens teksten zo bijzonder? In deze crashcourse word je binnen een half uur een echte Beckett-kenner. Welke figuren voert hij op en waar zouden ze metaforen voor kunnen zijn? Welke thema’s onderzoekt hij en hoe resoneren ze in het heden? De deelnemers worden uitgenodigd zich te verplaatsen in de personages. Hoe voelt het om te wachten op Godot? Of als je net als in Happy Days bent ingegraven, waar zou je dan het liefst op uitkijken? Van welke herinnering zou jij net als Krapp een getuigenverslag willen opnemen?
Gratis toegankelijk voor kaarthouders voorstelling.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Antoinette Jelgersma en Jaap Spijkers
Regie Erik Whien
Website http://www.hnt.nl/
Datum & tijd
Do 11 mei | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 21,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]