Het Nationale Theater Every Brilliant Thing (Gordon Meuleman) CAMPAGNEBEELD
© Gordon Meuleman
© Gordon Meuleman

Het Nationale Theater

Every Brilliant Thing (14+)

een liefdevolle ode aan het leven

Datum & tijd
Vr 17 feb | 20:30 - 21:40
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 21,50
Incl. drankje en garderobe

“Theatrale spijkerbom van menselijke veerkracht, liefde en troost.” (NRC Handelsblad). De voorstelling op 19 februari om 16:00 is extra geschikt voor blinden en slechtzienden door audiodescriptie.

Na een zegetocht over de wereld - waarbij het de harten stal van publiek en critici – komt Every Brilliant Thing van Duncan Macmillan in de regie van Erik Whien nu naar Nederland. Deze hartverwarmende solo wordt afwisselend gespeeld door Tamar van den Dop en Bram Suijker, schijnt met een ontwapenende echtheid een licht op depressie en brengt een liefdevolle ode aan het leven.

Een kind van zeven begint te schrijven aan een lijst met alle dingen die het leven de moeite waard maken. Terwijl het kind opgroeit, groeit de lijst mee. Schepijs. De stem van Nina Simone. De geur van oude boeken. Dromen dat je vliegt. Als er een miljoen dingen op staan, blijkt de lijst, die begon als steun voor een depressieve moeder, de reddingsboei voor het inmiddels volwassen kind. D “De mooiste monoloog van het jaar (…) een theatrale spijkerbom van menselijke veerkracht, liefde en troost.” (NRC Handelsblad)

'Every Brilliant Thing' is een “hilarisch grappige” (The Guardian) voorstelling, waarbij je als publiek medeverteller wordt van een hartverwarmend en hoopvol verhaal dat met een ontwapende echtheid een licht schijnt op depressie. Een unieke collectieve theaterervaring met een swingende soundtrack van jazz en blues. Over hoever we willen gaan voor de mensen van wie we houden, een warm pleidooi voor compassie en een liefdevolle ode aan het leven.
'Every Brilliant Thing' is een avond die je met elkaar beleeft, in een setting die voelt als een knusse huiskamer en waarbij meedoen geen must is, maar een mogelijkheid.
In deze voorstelling komen onderwerpen als depressie en zelfdoding aan bod.

Blindentolk
De voorstelling op 19 februari om 16:00 is extra geschikt voor blinden en slechtzienden. Voorafgaand aan de voorstelling wordt om 15:30 speciaal voor blinde en slechtziende bezoekers een 'meet & feel' georganiseerd. Bij deze speciale inleiding kunnen zij alvast kennismaken met de stem van de acteurs en voelen aan decorstukken, kostuums en rekwisieten. Tijdens de voorstelling kijkt een blindentolk live mee en beschrijft wat er op het podium gebeurt. Dit is via een koptelefoon te horen.
Wil je gebruikmaken van de blindentolk? Kies dan bij het bestelproces voor het kaarttype ‘met blindentolk’. Je ontvangt voor de voorstelling nog een servicemail met extra informatie over je bezoek.

Rondom ‘Every Brilliant Thing’ maakte HNT twee podcasts. Luister op hnt.nl/podcast naar een gesprek met schrijver Duncan Macmillan of hoor hoe Tamar van den Dop en Bram Suijker werkten aan de voorstelling.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30 - 21:40
20:30 - 21:40
Kleine Zaal
Kleine Zaal
20:30 - 21:40
20:30 - 21:40
Kleine Zaal
Kleine Zaal
16:00 - 17:10
16:00 - 17:10
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Tamar van den Dop (18 feb) of Bram Suijker (17 en 19 feb)
Regie Erik Whien
Website http://www.hnt.nl/
Recensies
Volkskrant
“Bram Suijker overrompelt. Hij pakt zijn publiek bij de kladden en pakt het met zijn charme in”. (...) “In de handen van de innemende Van den Dop en de losse, intuïtieve regie van Erik Whien ondergaan we een inspirerende achtbaan van emoties”.
NRC
“De grote kracht van de tekst is juist hoe het (kind-)personage onbegrip, woede en verdriet verknoopt aan een liefdevolle blik.” (...) “Bram Suijker speelt de monoloog onstuimig en energiek, Tamar van den Dop beheerst en gefocust. Beide adaptaties raken je diep.” (...) “In de sober ingestoken, trefzekere regie van Erik Whien is Every Brilliant Thing een intiem en troostrijk kleinood.” (...) “Een kleine, grootse theatervoorstelling.”
Scènes
“Every Brilliant Thing is een prachtige tekst die […] indringend aankomt op een prettige manier.” (...) “Aan het eind zijn veel mensen ontroerd. Het leven is de moeite waard. Dat laat deze voorstelling heel erg mooi zien.”
Trouw
“Het zorgt voor een saamhorigheidsgevoel dat je zelden zo ervaart in het theater.” (...) “Wat het leven de moeite waard maakt. Avonden zoals deze”. (...) "Bram Suijker schittert in Every Brilliant Thing, kwetsbaar midden in het publiek."
Datum & tijd
Vr 17 feb | 20:30 - 21:40
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 21,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]