Francisanddominicshow Visual Liggend Zondertekst (C) Mark Engelen 1600
© Mark Engelen
© Mark Engelen

Francis van Broekhuizen en Dominic Seldis

The Francis and Dominic Show

Datum & tijd
Za 25 mrt | 20:15 - 22:35
Met pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 42,50
Incl. drankje en garderobe

Kijkje in het backstage leven van klassieke supersterren en concert ineen.

Wat krijg je als je de populairste en meest hilarische sopraan combineert met de charmantste en grappigste Britse contrabassist? Een vermakelijke muzikale show vol glitter en glamour, waarin het publiek een kijkje krijgt in het backstage leven van klassieke supersterren en kan genieten van een verbluffend concert.

'The Francis & Dominic Show' zit vol met persoonlijke verhalen, populaire muziek, liedjes en publieksparticipatie. Verhalen over opera, dirigeren, grote orkesten en wie de meeste BN’ers in zijn telefoon heeft staan, passeren de revue. Via hun favoriete muziek leert u de andere kant kennen van deze geliefde klassieke musici! En zoals te verwachten bij deze twee personalities wordt het aan elkaar gesmeed met veel humor en de garantie dat als u klassieke muziek ook maar een beetje leuk vindt, 'The Francis & Dominic show', fantastisch zal vinden!

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15 - 22:35
20:15 - 22:35
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Francis van Broekhuizen en Dominic Seldis
Meer informatie Interview Het lijkt misschien een rare combinatie, maar ze hebben elkaar helemaal gevonden: bassist en dirigent Dominic Seldis en operazangeres Francis van Broekhuizen. In The Francis & Dominic Show staat hun liefde voor muziek voorop. ‘Hij was zo lief om mij te bellen’ “Ze klinkt als een taxichauffeur, maar ze zingt als een engel.” Aldus bassist en dirigent Dominic Seldis. Operazangeres Francis van Broekhuizen moet lachen en concludeert dan droogjes: “Hij heeft gelijk natuurlijk. Ik praat hartstikke Rotterdams.” Ze leerden elkaar kennen bij het tv-programma Maestro, waarin Bekende Nederlanders worden klaargestoomd tot dirigent. De samenwerking beviel en nu hebben ze samen een voorstelling gemaakt: The Francis & Dominic Show. Verwacht glitter en glamour met een knipoog, een kijkje achter de schermen van het artiestenvak. Ze vertellen elkaar verhalen, maken grappen, en brengen natuurlijk een keur aan muziek. Niet te serieus Dominic kende zijn nieuwe theaterpartner niet tot hij haar bij Maestro ontmoette: “Maar ik herkende wel meteen iets in haar: Francis is iemand die zichzelf niet al te serieus neemt, maar ze is wel serieus over haar vak, de muziek.” Francis: “Jaaa, ik maak over alles grapjes, behalve over de muziek. Die is voor mij heilig. En toen was hij was zo lief om mij te bellen!” Dominic: “We hebben allebei al een eigen theatershow gemaakt, een mix van onze liefde voor klassieke muziek, humor en persoonlijke verhalen. Zouden we onze krachten niet kunnen bundelen? Nou, voor ik het eind van de zin ‘wil je met mij…’ had uitgesproken, had ze al ja gezegd.” Meezingen mag Wat volgde was een eindeloze uitwisseling van grappige verhalen en mooie stukken muziek. Die vormen de basis van The Francis & Dominic Show, maar daarnaast worden belangrijke vragen beantwoord: hoe zitten musici er eigenlijk het liefste bij tijdens een repetitie? Spoiler: in hun joggingbroek. Waar ze over praten? Over goede films, lelijke kleedkamers, het leven, over bekend zijn van tv én over wie de meeste nummers van BN’ers in zijn telefoon heeft. Dominic: “Onze tv-bekendheid geeft ons de kans om een groter publiek warm te maken voor klassieke muziek.” Het liefst een zo breed mogelijk scala, vinden ze allebei: van een aria van Puccini tot de Britse componist Elgar, van chansons tot Britse folk. “Goede muziek is goede muziek,” zegt Dominic, “en we zingen soms een duet. Meezingen? Of course. Als je naar een popconcert van Beyoncé gaat, zing je toch ook mee?” Francis: “Ik hoor vaak van mensen dat ze niet zo van opera houden. Vervolgens zeggen ze: ‘Maar jij maakt het leuk.’ Opera ís ook leuk! Als je er maar een beetje humor in gooit. Humor is gewoon de sleutel.” Dominic: “En niet alleen in de muziek, maar in het hele leven!"
Datum & tijd
Za 25 mrt | 20:15 - 22:35
Met pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 42,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]