Esther Apituley De Sprong Van Nijinsky (Onbekend)

Esther Apituley en o.a. Marijn Rademaker

De Sprong van Nijinsky

Datum & tijd
Do 23 mrt | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 22,50
Incl. drankje en garderobe

Dansant theaterconcert gebaseerd op het leven van legendarische danser.

‘De Sprong van Nijinsky’ is een dansant theaterconcert gebaseerd op het leven van de legendarische danser Vaslav Nijinsky. Muzikaal uitgangspunt is ‘Le Sacre du Printemps’ van Stravinsky, een van de meest revolutionaire werken van de twintigste eeuw.
Het verhaal van Nijinsky gaat over een obsessieve hang naar het sublieme. Over afscheid van ‘het zelf’ en opgaan in een groter geheel. Tekstschrijver Ko van den Bosch liet zich inspireren door de dagboeken die Nijinsky tussen 1916 en 1919 schrijft en waarin hij zijn intiemste bekentenissen vastlegt. Koortsachtig probeert hij zichzelf en de mensheid in het gareel te houden. De woorden en gedachten zijn stamelend. Ze analyseren of verklaren niks, maar lossen op in onbegrijpelijkheid. Tussen de brokstukken zit de danser, verstard, geestesziek. In 1919 wordt hij gediagnosticeerd als schizofreen en eindigt zijn carrière.
Chiel Meijering en Michiel Mensingh tekenen voor de compositie, waarin zij zich laten inspireren door ‘Le Sacre du Printemps’. De cast bestaat uit multitalenten, onder wie Marijn Rademaker (ex-eerste solist van Het Nationaal Ballet) en violiste en actrice Esther Apituley.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel altviool en spel: Esther Apituley | dans en spel: Marijn Rademaker | spel, muziek en dans: Bart Rijnink | dans en muziek: Abdelhadi Baaddi | viool: Mario Forte
Muziek Chiel Meijering en Michiel Mensingh
Regie Titus Tiel Groenestege
Datum & tijd
Do 23 mrt | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 22,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]