Toneelgroep Amsterdam (Vh De Warme Winkel) Lady Chatterley’S Lover (Sofie Knijff) 1
© Sofie Knijff

De Warme Winkel (voorheen toneelgroep Amsterdam)

Lady Chatterley’s Lover

Datum & tijd
Wo 26 okt | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe

Florian Myjer en Lisa Verbelen gaan de dans aan met opwindende schandaalroman.

‘Lady Chatterley’s Lover’ van D.H. Lawrence veroorzaakte bij het verschijnen in 1928 een groot schandaal vanwege de opwindende inhoud. De roman was lange tijd verboden in Engeland en ver daarbuiten en werd tientallen jaren in het geniep van hand op hand doorgegeven. De Warme Winkel (voorheen toneelgroep Amsterdam) ging afgelopen seizoen aan de haal met de beruchte en grensverleggende tekst en NRC Handelsblad gaf vijf sterren aan de “razend intelligente aanklacht tegen de heteroseksuele norm”.
Hoewel Lawrence destijds vooral werd gezien als provocateur, was dat allerminst zijn bedoeling. Hij sprak eerlijk over seks en seksuele voorkeur, wilde nieuwe rolmodellen creëren en zette zijn lezers aan om in het reine te komen met kanten van zichzelf die zij het liefst aan het daglicht onttrokken. Florian Myjer en Lisa Verbelen gaan de dans aan met deze schandaalroman. Schaamteloos wentelen ze zich in perversie en genot en nemen ‘Lady Chatterley’s Lover’ een beetje ruig en een beetje teder mee naar de 21e eeuw. “Ga kijken, doe jezelf een plezier, laat je meevoeren.” (Theaterkrant)

Deze voorstelling is geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival als een van de meest indrukwekkende producties van dit moment.

Uit het juryrapport:
In Lady Chatterley’s Lover onderzoeken Florian Myjer en Lisa Verbelen hoe vastgeroeste rolpatronen de huidige seksualiteit nog altijd in hun greep houden. Lady Chatterley’s Lover is op momenten confronterend, maar uiteindelijk vooral aangrijpend in hoe de performers bevrijding vinden in hun eigen marginaliteit. Beiden zijn op zoek naar herkenning. In hun allesoverwoekerende eenzaamheid vinden ze elkaar in een pleidooi voor liefde en seks op een manier die zich door niets en niemand laat beteugelen. Dat is moedig en prachtig.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Florian Myjer en Lisa Verbelen
Regie Ward Weemhoff (eindregie)
Recensies
NRC Handelsblad
“Een razend intelligente aanklacht tegen de heteroseksuele norm, die uiteindelijk uitmondt in een ode aan liefde en seks die zich niet door maatschappelijke normen laat beperken.”
de Volkskrant (Karin Veraart)
“Een kwetsbare, prikkelende en belangrijke voorstelling over liefde, lust, uitsluiting en inclusie.”
de Volkskrant (Hein Janssen)
“Een must. Deze theatrale ontmoeting over seks, eenzaamheid en woede is een ontluisterende, leerzame en tenslotte hartveroverende vorm van zelfonderzoek.”
Datum & tijd
Wo 26 okt | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]