Liggend Wolfgang, Het Wonderjong 1600
@ Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong, bewerking: Niek Kortekaas

De Theateralliantie & Toneelgroep Oostpool

Wolfgang, het wonderjong (8+)

de enige echte familievoorstelling

Datum & tijd
Wo 1 mrt | 19:00
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 39,50
Incl. drankje en garderobe

Het leven van een briljante vroegbloeier in sprankelend muziektheater voor de hele familie.

Na legendarische voorgangers als ‘De gelaarsde poes’ en ‘Lang & gelukkig’ maken regisseur Pieter Kramer en schrijver Don Duyns opnieuw een sprankelende en muzikale familievoorstelling, ditmaal over Wolfgang Amadeus Mozart en zijn leven als kindster én recalcitrante puber. Een heerlijke cast neemt je mee naar een wereld met koetsen, paleizen, krankzinnige keizers en ongelooflijk hoge Sachertortes. We volgen de ups en downs van een briljante vroegbloeier, zijn muze Rita, zijn begaafde zusje Nannie en zijn dominante vader.
Hoe ver push je je kind als het talent heeft? En wat zijn vervolgens de effecten op dat kind? Hoe schrijf je eigenlijk een supertof muziekstuk? En wat gebeurt er als vriendschap omslaat in jaloezie? Die thema’s komen aan de orde in ‘Wolfgang, het wonderjong’, waarin we Mozart en zijn pubermattie Antonio ‘Tonnie’ Salieri volgen op hun tocht langs paleizen, studentenhuizen en muziekhallen. Muziektheater vol rake noten, puberverlangens en hartstochtelijke vriendschappen, met originele liedjes van Theo Nijland, gebaseerd op Mozarts muziek.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
19:00
19:00
Grote Zaal
Grote Zaal
14:30
14:30
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Bart Rijnink, Sara Afiba, Ruth Sahertian, Jip Wassenberg, Dick van den Toorn, Alex Hendrickx, Jan-Paul Buijs, Lukas Smolders en Sidar Toksöz
Muziek Mozart | muzikale leiding: Boudewijn Ruigrok
Regie Pieter Kramer
Recensies
Quote acteur Bart Rijnink
"Net als Wolfgang Amadeus Mozart heb ook ik aangeboren talenten, die zich op jonge leeftijd manifesteerden, net als bij een wonderkind ??. Het spelen van Mozart wordt een dolle pretboel met harde noten."
Datum & tijd
Wo 1 mrt | 19:00
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 39,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]