CGR FORTUNE MIDRES VIERKANT SHOTBYHALIE 1600

Club Guy & Roni + Navdhara India Dance Theatre + Slagwerk Den Haag

Fortune

Datum & tijd

Dansend op zoek naar de bron van geluk.

Hoe vinden we zingeving wanneer niets voor eeuwig is? Waar vinden we geluk als gelukkig zijn ook maar een momentopname is? Hoe leven we in het hier en nu als de volgende uitdaging al om de hoek staat? Vanuit een fascinatie met deze ‘impermanence’, de vergankelijke aard van de natuur waarbij nooit iets vaststaat of ooit af is, is de dansvoorstelling Fortune ontstaan.

De universele wet van verandering is dat niets hetzelfde blijft. Onze keurig geasfalteerde wegen, onze schone huizen, al ons verdiende bezit, ons lief maar ook al ons leed, is eindig. Dit klinkt misschien eng, maar wellicht zit in deze eindigheid juist datgene wat het leven zo mooi maakt.

“We reisden naar India in de overtuiging dat onze eurocentrische moralen genoeg waren om ons het volledige verhaal over de mensheid en de 'juiste' manier van leven te vertellen. Maar onze partners in India hebben op vriendelijke wijze ons wereldbeeld bijgestuurd, van een kritische, bijna cynische kijk naar een barmhartiger, zachter en nederiger perspectief. Zij deelden hun kijk op verandering en vergankelijkheid met ons, en de schoonheid en het geluk die daarmee gepaard gaan.”

- Guy Weizman

Choreografen Roni Haver, Guy Weizman en Ashley Lobo, de dansers, en de muzikanten gaan in Fortune ieder op hun eigen manier op zoek naar de betekenis van het wonderlijke en vluchtige geschenk van het leven. Het resultaat is een dansvoorstelling als een road movie door India, waarin ‘the wonder of life’ wordt uitgebeeld door een aaneenschakeling van beelden, indrukken en momenten.

De muziek in Fortune is geïnspireerd op het dynamische en (kleur)rijke India. De slagwerkers van Slagwerk Den Haag bespelen Indiase instrumenten zoals de sarod en de tabla. Via een open call zijn Indiase componisten uitgenodigd hun muziek in te sturen. Onder andere met deze tracks, en soundbites uit Dharavi - een van de grootste sloppenwijken van Mumbai - is de muziek voor de voorstelling gecomponeerd.


Physical Introduction
Kom op tijd naar het theater, want voorafgaand aan de voorstelling geven dansers van het ensemble van 'Fortune' een physical introduction. Zij zorgen ervoor dat je fysiek voorbereid bent op de voorstelling (maar je hoeft niet bang te zijn om daarna zwetend in de zaal te zitten). Ook krijg je een inkijkje in de voorbereiding van de dansers en muzikanten. Deze physical introduction start om 19:15 uur in de Plein Zaal en duurt een half uur. Deelname is gratis voor kaarthouders van de voorstelling.


Deze voorstelling is verplaatst van 8 november naar 29 november. Oude tickets blijven geldig.

Lees meer Lees minder
Cast & info
Spel dansers Club Guy & Roni: Adam Peterson, Igor Podsiadly, Camilo Chapela, Wilchaan Roy Cantu en Eliana Stragapede | dansers Navdhara Indian Dance Theatre: Urvil Shah, Chetan Solanki en Razul Singh
Muziek musici Slagwerk Den Haag: Niels Meliefste, Gino Bombrini en Jose ‘Pepe’ Garcia
Recensies
Dagblad van het Noorden
“Fortune, de nieuwe voorstelling van Club Guy & Roni, bewijst nog maar eens dat het Noorden een dansgezelschap van absolute wereldklasse herbergt.”
Leeuwarder Courant
“De beelden zijn ijzersterk, de dans virtuoos.”
De Volkskrant
“In het overweldigende ‘Fortune’ voert een bont universum een wervelende stammendans op” (...) “uitzinnige verkleedpartijen en woeste danserupties. Alles schiet heen en weer tussen schrik en schaterlach.”
NRC
“(..) razend energieke dans, aards en oersterk.”
Datum & tijd
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]