Club Classique Een Nacht Met Sjahrazade (Rob Van Dam) 1
© Rob van Dam

Club Classique

Een nacht met Sjahrazade (Dinsdagmatinee)

Datum & tijd
Di 14 mrt | 14:00 - 15:30
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe

Muzikale vertelling met verhalen uit Duizend-en-een-nacht.

De verhalen uit ‘Duizend-en-een-nacht’ spreken nog altijd tot de verbeelding. In ‘Een nacht met Sjahrazade’ vertelt schrijver en presentator Abdelkader Benali op meeslepende wijze het verhaal over Sjahrazade en hoe zij de tiran van Bagdad met haar vertelkunst zo weet te betoveren dat ze haar eigen executie telkens een dag weet uit te stellen. Benali geeft een moderne twist aan de sprookjes, Club Classique matcht de woorden met muziek.
Nadat de tiran van Bagdad bedrogen is in de liefde, zweert hij wraak. Elke avond neemt hij een jonge maagd tot vrouw en laat haar de volgende ochtend om het leven brengen. Sjahrazade is ervan overtuigd dat ze hem kan genezen van zijn wraakzucht door hem verhalen te vertellen. Ze laat zich door haar vader aan de tiran uithuwelijken en begint te vertellen. Zo hoopt ze niet alleen haar eigen lot ten goede te keren, maar ook dat van alle andere vrouwen. Een sprookjesachtige belevenis met een wonderschone mengeling van exotische klanken en tot de verbeelding sprekende muziek van onder anderen Rimski-Korsakov, Grieg, Say, Tsjaikovski, Nielsen en Dvořák.

Voor een complete middag uit
Voorafgaand aan uw voorstellingsbezoek bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee in Grand Café Klunder of in de foyer. Komt u alleen? U wordt van harte welkom geheten door onze gastvrouw/-heer. In de foyer richten we een plek in voor een gezellig samenzijn met gelijkgestemden. Het drankje na afloop is bij de toegangsprijs inbegrepen! Na afloop van de voorstelling op 14 maart wordt een meet & greet met de artiesten georganiseerd.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
14:00 - 15:30
14:00 - 15:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel verteller: Abdelkader Benali | piano: Caspar Vos | viool: Myrthe Helder | cello: Leonard Besseling
Website http://www.clubclassique.nl/
Recensies
NRC
r"Liefde tussen muziek en literatuur bloeit in "Een nacht met Sjahrazade" (...) "Benali bewees al eerder in het theater dat hij niet alleen een begenadigd schrijver is, maar ook een meeslepend verteller" (...) "De drie geschiedenissen die Benali kiest, zitten vol poëzie, toverkunst en wrede wendingen van het lot en de menselijke natuur. En de musici van Club Classique versterken die opgeroepen beelden en stemmingen met korte muziekfragmenten die een dialoog met Benali aangaan ofwel met hele delen die de gevoelens van de personages verder uitwerken. En ze doen dat met een helderheid die past bij de wolkeloze nacht"
Datum & tijd
Di 14 mrt | 14:00 - 15:30
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]