Castfoto
Punch Social Ongerijmd Zonder Tekst 1600X700px Nieuw

Carine Crutzen, Willem Voogd, Marisa van Eyle e.a.

Ongerijmd

Datum & tijd
Za 15 okt | 20:30 - 21:45
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 23,50
Incl. drankje en garderobe

Geestig stuk door Theaterbolwerk Punch over de grillige paden van een verward persoon.

Ben je toe aan iets anders dan de zoveelste Shakespeare of Tsjechov? Theaterbolwerk PUNCH brengt teksten van nieuwe Nederlandse toneelschrijvers naar het podium, zoals ‘Ongerijmd’, een stuk waarin je wordt meegenomen op de grillige paden van een verward persoon. Schrijver Frank Siera kroop in het hoofd van Gerrit Achterberg, een geniale dichter die met tbs achter de tralies verdwijnt na de moord op zijn hospita.
Wanneer ben je niet meer verantwoordelijk voor wat je zegt, schrijft of doet? Als je als Nederlands grootste dichter je eigen gedachten niet op een rijtje hebt, wat betekenen alle loftuitingen dan nog? Wat als je eigen taal een loopje met je neemt? Als je een moord pleegt, maar ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard? ‘Ongerijmd’ is geen platte biografie, maar eerder een kakofonie van stemmen. “Frank Siera schreef met ‘Ongerijmd’ een geestige taalpartituur rondom de biografie van Gerrit Achterberg: in een speelse tekst leidt hij de toeschouwer via terzijdes en uitweidingen dwars door een verwoede poging om structuur aan te brengen in een chaotisch bestaan.” (NRC Handelsblad over de preview)

Nageprek in de zaal
Blijf na afloop gerust nog even zitten in de zaal voor een nagesprek met de acteurs.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30 - 21:45
20:30 - 21:45
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Carine Crutzen, Willem Voogd, Marisa van Eyle, Kharim Amier en Niek van der Horst
Regie Hanneke Braam
Recensies
Theaterkrant
"De voorstelling is het resultaat van de inspanningen van Theaterbolwerk Punch om Nederlandse toneelschrijvers een platform te bieden, en vooral ook de mogelijkheid hun tekst gespeeld te zien worden door professionele theatermakers tijdens een landelijke tournee. Dit initiatief heeft als ondertitel ‘new writers forward’ en daarmee is het concept van Punch al gegeven. Het is bij lange na niet de eerste keer dat er een poging wordt ondernomen het Nederlandse toneelschrijven te propageren, maar de inzet en aanpak zijn professioneel en beloftevol. Ongerijmd is de allereerste tekst die zo werd geprogrammeerd.”
NRC
"Naast de producties van Theater Bellevue, die wél vanuit het idee van een schrijver vertrekken, en netwerkorganisatie Toneelschrijfhuis, is er nu ook Theaterbolwerk Punch. Dit theaterproductiehuis verzamelde een netwerk van gerenommeerde acteurs, regisseurs en dramaturgen om nieuwe theaterteksten van toneelauteurs te produceren en door het land te laten touren. Op basis van een doorlopende open call werden er tot nu toe vier theaterteksten geselecteerd, die de komende jaren door steeds andere casts, regisseurs en vormgevers tot voorstelling zullen worden gesmeed.”
Scenes
Theaterbolwerk Punch geeft een sterke aftrap aan haar doelstelling: teksten van nieuwe Nederlandse toneelschrijvers naar het podium brengen, met op de achtergrond een professioneel netwerk achter de hand. PUNCH richt zich niet exclusief op de jongste generatie, maar ook op ‘mid-career’-toneelschrijvers. Ongerijmd is in de verf gezet door geslepen acteurs als Carine Crutzen, Willem Voogd, Marisa van Eyle, Kharim Amier en Niek van der Horst. Zij maken er in stemmige, lichtgrijze maatpakken en witte overhemden, figurerend tegen een sober decor, een uptempo taalspel van dat bij vlagen geestig is en doordacht tegelijkertijd.”
Datum & tijd
Za 15 okt | 20:30 - 21:45
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 23,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]