Castfoto
Punch Social Ongerijmd Zonder Tekst 1600X700px Nieuw

Carine Crutzen, Willem Voogd, Marisa van Eyle e.a.

Ongerijmd

Datum & tijd
Za 15 okt | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 23,50
Incl. drankje en garderobe

Geestig stuk door Theaterbolwerk Punch over de grillige paden van een verward persoon.

Ben je toe aan iets anders dan de zoveelste Shakespeare of Tsjechov? Theaterbolwerk PUNCH brengt teksten van nieuwe Nederlandse toneelschrijvers naar het podium, zoals ‘Ongerijmd’, een stuk waarin je wordt meegenomen op de grillige paden van een verward persoon. Schrijver Frank Siera kroop in het hoofd van Gerrit Achterberg, een geniale dichter die met tbs achter de tralies verdwijnt na de moord op zijn hospita.
Wanneer ben je niet meer verantwoordelijk voor wat je zegt, schrijft of doet? Als je als Nederlands grootste dichter je eigen gedachten niet op een rijtje hebt, wat betekenen alle loftuitingen dan nog? Wat als je eigen taal een loopje met je neemt? Als je een moord pleegt, maar ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard? ‘Ongerijmd’ is geen platte biografie, maar eerder een kakofonie van stemmen. “Frank Siera schreef met ‘Ongerijmd’ een geestige taalpartituur rondom de biografie van Gerrit Achterberg: in een speelse tekst leidt hij de toeschouwer via terzijdes en uitweidingen dwars door een verwoede poging om structuur aan te brengen in een chaotisch bestaan.” (NRC Handelsblad over de preview)

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Carine Crutzen, Willem Voogd, Marisa van Eyle, Kharim Amier en Niek van der Horst
Regie Hanneke Braam
Recensies
NRC Handelsblad over de preview
“Frank Siera schreef met ‘Ongerijmd’ een geestige taalpartituur rondom de biografie van Gerrit Achterberg: in een speelse tekst leidt hij de toeschouwer via terzijdes en uitweidingen dwars door een verwoede poging om structuur aan te brengen in een chaotisch bestaan.”
Datum & tijd
Za 15 okt | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 23,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]