HZNOTW BONTEHOND & ORKATER 2023©Kamerich & Budwilowitz 1600 (1)
©Kamerich & Budwilowitz
©Kamerich & Budwilowitz

BonteHond | Orkater

Hier zit niemand op te wachten

Datum & tijd
Vr 7 apr | 19:30 - 20:30
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 13,50
Incl. limonade en garderobe

Lofzang op bewegen zonder richting en vinden van dat wat je niet zoekt.

“Hier zit niemand op te wachten is een hart onder de riem voor iedereen die denkt ergens aan te moeten voldoen. Een geruststelling dat het ook weleens genoeg is om er gewoon te zijn, te bewegen zonder dat je precies weet waarom, of waar naartoe.” - Judith Faas

Een doelloos bestaan kan echt niet meer. We zijn omringd door successen en alles ligt langs een meetlat. We willen meer. En meer is nooit voldoende. Het moet sneller. Het is nooit snel genoeg.
Júist daarom maken wij deze voorstelling. Want wat gebeurt er als je vergeet wat je allemaal moet behalen? En wat is dan een zinvol bestaan? Wat als niets meer moet en alles mag?

Deze voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
19:30 - 20:30
19:30 - 20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Orkatercollectief More Dogs [Gode Kempen, Julien Neirynck, Elias Vandenbroucke], Felix Schellekens, Jeffrey Creepashu Loewenicht, Melvin Aroma, Barbara Brink, Danisha Violet Martis
Regie Judith Faas
Website http://www.bontehond.net/
Recensies
dé Volkskrant
"Heerlijk"(...) “Collagevoorstelling speelt met omkering: er zit niemand op je te wachten! " (...) "Mooi zijn een escalerende discussie tussen lichaamsdelen en een choreografie met een groot doek dat iedereen gevangen lijkt te nemen. Er is ook veel muziek, zoals een prachtig lied, gezongen door Felix Schellekens, over het genot van de dagelijkse dingen (‘Ik heb dit gedaan, ik heb dat gedaan.’) en enkele punkachtige songs. Alles is mogelijk, als je je angsten omarmt.”
Het Parool
"Onzinnigheid, verveling of een beetje aanrommelen; volgens regisseur Judith Faas bestaat het bijna niet meer. Zonde, zegt ze, want juist dan is er ruimte voor creativiteit, jeugdigheid en inspiratie. Met Hier zit niemand op te wachten brengt ze een ode aan een nutteloos bestaan. Faas: “Ik hoor dat steeds meer tieners een burn-out oplopen. Als ik kijk naar mijn eigen dochter en haar vrienden, maak ik me zorgen over de hoeveelheid verwachtingen waaraan ze moeten voldoen: hoe je eruit moet zien, de hoeveelheid sociale contacten, dat je sportief en slim moet zijn, én zacht en sterk – allemaal op hetzelfde moment. Er gewoon ‘te zijn’ is niet meer genoeg.”
Theaterkrant
“Het verbeeldt prachtig hoe we keihard ons best doen, maar voortdurend verstrikt raken in eindeloos proberen. Hoe we vaak falen, al gloort er altijd een beetje hoop.”
Datum & tijd
Vr 7 apr | 19:30 - 20:30
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 13,50
Incl. limonade en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]