The Way You Sound Tonight 02 Arno Schuitemaker © Sanne Peper 1600
© Sanne Peper

Arno Schuitemaker

The Way You Sound Tonight

Datum & tijd
Wo 28 sep | 20:30 - 21:25
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 18,50
Incl. drankje en garderobe

“Een theaterervaring waarvan je verlangt dat die eeuwig voortduurt.” (jury VSCD)

“Een van die theaterervaringen waarvan je verlangt dat die eeuwig voortduurt. Schuitemaker slaagt erin alle elementen te laten kloppen”, schreef de VSCD Jury na het toekennen van de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie 2019 aan ‘The Way You Sound Tonight’.
Arno Schuitemaker is een van de meest intrigerende podiumkunstenaars van de nieuwe generatie. Zijn voorstellingen moet je beleven, ondergaan. Met non-stop beweging, elektronische muziek en indrukwekkende lichtontwerpen beweegt hij zich buiten de gebaande paden van dans. Terwijl de dansmaker een persoonlijk verlies doormaakte, creëerde hij ‘The Way You Sound Tonight’, in het besef dat in het geheugen dingen oneindig kunnen voortbestaan. Vijf performers bewegen onophoudelijk, gedreven door het pulserende ritme van adem en hartslag. Dag en nacht wisselen elkaar af. Vanuit een enkele beweging wordt de voorstelling een intens meeslepende trip. Het werk ging in 2018 op het Holland Festival in première.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30 - 21:25
20:30 - 21:25
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Ivan Ugrin, Stein Fluijt, Emilia Saavedra, Mark Christoph Klee e.a
Muziek muziekcompositie: Aart Strootman
Recensies
Trouw
“Ook in de belichting is het cyclische briljant doorgevoerd; het gaat van schemer en dageraad naar een volle bak licht en omgekeerd. De muziek (Aart Strootman) is een cumulatief opgebouwd heksenbrouwsel, dat begint met de menselijke hartslag, en van daaruit ritme op ritme stapelt. In surround geluid wordt de (dance)muziek uit alle hoeken van de ruimte gepompt - het zuigt je de beweging in.”
Theaterkrant
“Kijken naar het werk van Schuitemaker is inzoomen op elk lichamelijk detail en je tegelijkertijd mee laten drijven door de trance van de collectieve beweging.”
Jury VSCD
“Een van die theaterervaringen waarvan je verlangt dat die eeuwig voortduurt (...) Schuitemaker slaagt erin alle elementen te laten kloppen.”
Datum & tijd
Wo 28 sep | 20:30 - 21:25
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 18,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]