0724 Mell En Vintage Future 1600

Zomer op het Plein

Mell & Vintage Future / Bente

Datum & tijd
Zo 24 jul | 14:30 - 17:00
Locatie
Canadaplein
Prijzen

Bente Fokkens performt al sinds haar elfde. Met verve. Inmiddels is ze vele optredens op televisie, festivals en een samenwerking met Maan verder.

Daarna: Mell & Vintage Future. Een Nederlands trio bestaande uit de fantastische Mell (zang), Nico Brandsen (Hammond orgel/voetbas) en Ton Dijkman (drums). Samen spelen ze ‘rootsy’ rhythm ’n blues en soul met een sprankel Adele en Janis Joplin.

Zomer op het Plein 2022
Tussen 24 juni en 7 augustus is het weer Zomer op het Plein! Theater De Vest programmeert gratis optredens op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Kom op zomerse vrijdag- en zaterdagavonden sprankelende shows en artiesten bewonderen en beleef schitterende concerten op de zondagmiddagen. Bekijk hier het volledige programma van Zomer op het Plein.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
14:30 - 17:00
14:30 - 17:00
Canadaplein
Gratis
Canadaplein
Recensies
Over Bente
Bente Fokkens schrijft en performt al sinds haar elfde. Deze jonge start van haar muzikale carrière resulteerde in de documentaire ‘Bente’s Stem’, meerdere optredens bij De Wereld Draait Door, een deelname aan The Voice Kids en een optreden op Into The Great Wide Open. Naast muziek maken begint Bente als actrice. Ze vertolkt de hoofdrol in de film ‘Kappen!’, speelt in de hit-serie ‘Soof 2’ en is te zien in de populaire (film)serie ‘Misfit’. In 2019 gaat het roer om. Bente gaat muziek schrijven in het Nederlands en tekent bij Top Notch. Begin 2020 brengt Bente haar eerste EP uit genaamd ‘Liefste, Ken Je Mij’, waarmee ze live te zien was bij ‘M’ op NPO 1 en te horen was op verschillende radiozenders. Als vervolg op haar eerste EP verschijnt dit najaar haar tweede EP. Voor dit project werkt Bente wederom met vaste producer Tom Meijer en schrijver Okke Punt, wie we kennen van zijn werk met o.a. Snelle en Maan. Als opmaat naar het nieuwe project werden eerder dit jaar de singles ‘Ga Maar’ en ‘Nee is Nee’ met Maan uitgebracht. De laatste was live te zien bij Beau op RTL4 en te horen op 538. Met haar boeking op ESNS in 2021 liet Bente horen dat ze klaar is om het podium op te gaan. Deze zomer was Bente als vaste gast te zien bij de shows van Maan en zou ze haar eigen show spelen op Paaspop. In het voorjaar van 2022 gaat Bente met haar frisse sound op tour.
Over Mell & Vintage Future
Toen twee veteranen in de muziek op het hoogtepunt van hun carrière een aantrekkelijke nieuwkomer met een geweldige stem tegenkwamen was er direct een een perfecte klik. Mell & Vintage Future zijn een Nederlands trio dat ‘rootsy’ rhythm ‘n blues en soul speelt. In haar relatief korte carrière verdiende Mell haar sporen met verschillende televisie optredens. Haar grote zangtalent trok de aandacht van Vintage Future, een producersduo dat onmiddellijk haar potentie inzag. Nico Brandsen (Hammond orgel/voetbas) is alom bekend voor zijn ‘edgy magic’ op vintage apparatuur. Hij werkte met de grootste Nederlandse artiesten - van Ilse de Lange tot Kane en Jan Akkerman. Ton Dijkman (drums) wordt beschouwd als een van Nederland’s beste muzikanten. Als sessie drummer heeft hij op duizenden platen gespeeld. Hij is al decennia de drummer van Nederlandse superster Marco Borsato. Mell & Vintage Future kwamen officieel begin 2016 in beeld. Ze begonnen met een geweldige serie singles waaronder ‘Call my name’, ‘Central Station’, ‘Forever’ en ‘Willin’’. Deze songs waren vaak te horen op de Nederlandse radio. In Mei 2019 kwam het debuutalbum uit op cd, vinyl en online (zes miljoen streams and counting…). Als globale referentie, denk Booker T & The MG’s ontmoet Sly & The Family Stone met een sprankel Adele en Janis Joplin. En geloof de ‘hype’…. Dit is echt nieuw en speciaal! Op dit moment (2020) spelen Mell & Vintage Future door het hele land en werken zij aan hun tweede album. "Het heeft een goddelijke groove en die insane goeie stem van Mell is echt niet normaal."(Rob Stenders) "Het is simpelweg fantastisch. Eigenlijk hebben ze alles." (Gerard Ekdom) "Deze muziek waren we helemaal kwijt. Wat geweldig dat jullie er zijn." (Trijntje Oosterhuis) "Wat een weergaloze plaat. Dit zie je toch niet aankomen." (Bart Arens) "De beste zangeres van Nederland. Geen twijfel over mogelijk." (Sanne Hans) "Echt helemaal te gek." (Giel Beelen)
Datum & tijd
Zo 24 jul | 14:30 - 17:00
Locatie
Canadaplein
Prijzen
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]