0708 Lisa Ostermann 1600

Zomer op het Plein

Lisa Ostermann

Datum & tijd
Vr 8 jul | 20:30 - 22:00
Zonder pauze
Locatie
Canadaplein
Prijzen

Lisa Ostermann won alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en werd hét comedytalent van 2021. Met z’n allen gaat over hoe we met enthousiasme, wanhoop en hulpmiddelen de sfeer erin proberen te houden. Scherpe grappen, muzikale intermezzo’s én een funky live-band/breakdancegroep die bestaat uit Lisa.

Zomer op het Plein 2022
Tussen 24 juni en 7 augustus is het weer Zomer op het Plein! Theater De Vest programmeert gratis optredens op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Kom op zomerse vrijdag- en zaterdagavonden sprankelende shows en artiesten bewonderen en beleef schitterende concerten op de zondagmiddagen. Bekijk hier het volledige programma van Zomer op het Plein.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30 - 22:00
20:30 - 22:00
Canadaplein
Gratis
Canadaplein
Recensies
Algemeen Dagblad
"Cabaretrevelatie Lisa Ostermann is bijna té veelzijdig"(...) "Rimpelloze timing"(...) "Mooi zijn de passages waarin ze dat talent weet te koppelen aan haar rimpelloze timing"(...) "het allersterkst is Ostermann in haar liedteksten, die danig binnenkomen bij het publiek"(...) "Een volgende voorstelling is nu al iets om naar uit te kijken"
Interview Volkskrant
Geluk is een wasmand met compartimenten. Vraag maar aan Lisa Ostermann. Cabaretier Lisa Ostermann (30) won vorig jaar het Leids Cabaret Festival en try-out nu met Met z’n allen. Dat is hard werken, en ook thuis is het nog zoeken naar perfectie. God schiep de wereld in zes dagen en op de zevende dag rustte hij uit. Dat was zijn goed recht, het resultaat mocht er zijn en bovendien: verzín het maar allemaal zeg. Maarrr: met een weekje was-ie klaar. Lisa schept al wekenláng zes dagen (try-outen, schaven, wakker liggen, stressen, repeat), en is daarom ook enorm gesteld op haar zevende rustdag. Ook voor haar is dat de zondag, ‘en sinds kort probeer ik op die dag een gestructureerd samenwonend bestaan te leiden.’ Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het feit dat zij en haar Hij – sinds vier jaar samen – beiden voor het eerst een soort inkomen hebben, en daarmee is de deur geopend naar het kopen van een fatsoenlijke inboedel. ‘Tot voor kort leek het hier een soort veredeld studentenhuis, met allemaal gekregen spullen en Billy-boekenkasten die van ellende aan elkaar hingen. Nu zoeken we onze eigen dingen uit en dat blijk ik dus hartstikke leuk te vinden.’ Meest recente aanschaf, en hier straalt ze: een wasmand met drie compartimenten, ‘voor de witte was, de donker & mooi en de donker & boeit niet wat ermee gebeurt.’ En de vriend heeft, als chef de la maison, allemaal spullen voor de keuken gekocht, helaas wel van het kaliber ‘mag niet in de vaatwasser’, Lisa leert nog as she fucks that up, zeg maar. Er staan niet-dode bloemen, de woonkamer is aan kant, het líjkt allemaal prima in orde, maar zoals onze lieve heer ook wat steken liet vallen (naaktslakken, clusterhoofdpijn, sommige mensen), zo is het ook hier nog zoeken naar perfectie. ‘Doe de deur naar de studeerkamer maar open’, zegt Lisa gelaten. U ziet het zelf, ‘het lukt nu allemaal half,’ maar dat is het handige van deuren: die kunnen dicht. Dus ja, flink aan de bak op álle dagen van de week, maar hard werken loont en eerlijk is eerlijk: een wasmand met drie compartimenten is na licht, duisternis, het hemelgewelf, aarde, zee, planten, dieren en mensen wel een beuker van een uitvinding.
Theaterkrant
"Een adembenemende inkijk in dat overvolle hoofd van haar dat een bomvol debuut oplevert"(...) "Steengoede liedjes"(...) "Ostermann zingt een werkelijk overweldigend lied, over dronken worden op de wc van Discotheek Dolly. Het is bijna een moderne mini-opera"(...) "Dat ze oneliners en originele gedachtes uit haar mouw schudt tot er niet één meer bij kan. Haar voorstelling is rijk en overvloedig. En Lisa Ostermann is een overrompelend talent"
Parool
"Achter het vrolijke voorkomen van Lisa Ostermann schuilt blinde paniek. Die tegenstelling speelt ze goed uit, met zowel harde grappen als bijna achteloze kwetsbaarheid in de liedjes"(...) "Intrigerende persoonlijkheid"(...) "Ostermann balt haar voorstelling samen in een subliem lied over de zoektocht naar een zekerheid in het leven"
Datum & tijd
Vr 8 jul | 20:30 - 22:00
Zonder pauze
Locatie
Canadaplein
Prijzen
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]