0626 KARSU 1600

Zomer op het Plein

Karsu / Maya Shanti

Datum & tijd
Zo 26 jun | 14:30 - 17:00
Locatie
Canadaplein
Prijzen

Zangeres en pianiste Karsu heeft met haar unieke blend van pop, jazz en Turkse muziek in meer dan twintig landen opgetreden. En hoe! Haar ster blijft rijzen. De samenwerking met singer-songwriter Maya Shanti - artistiek feestbeest die het prachtige en het pijnlijke bezingt – maakt dit concert een heuse parel.

Zomer op het Plein 2022
Tussen 24 juni en 7 augustus is het weer Zomer op het Plein! Theater De Vest programmeert gratis optredens op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Kom op zomerse vrijdag- en zaterdagavonden sprankelende shows en artiesten bewonderen en beleef schitterende concerten op de zondagmiddagen. Bekijk hier het volledige programma van Zomer op het Plein.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
14:30 - 17:00
14:30 - 17:00
Canadaplein
Gratis
Canadaplein
Recensies
Over Maya Shanti
“Interactie hebben en emoties delen met het publiek zijn voor mij heel belangrijk, omdat ik merk dat muziek voor veel mensen een uitlaatklep is. Of je nu muziek maakt of luistert, of je lacht of huilt en of je getroost of geïnspireerd wordt, muziek is een taal die iedereen begrijpt.” Maya Shanti (24) is een singer-songwriter uit Amsterdam, die met haar Nederlandstalige liedjes het prachtige en het pijnlijke dat het leven brengt bezingt. Haar teksten zijn voor iedereen te begrijpen en tegelijkertijd altijd persoonlijk en geven blijk van een grote binnenwereld en een open blik naar buiten. Haar stem pakt en boeit en laten de teksten en melodieën samenkomen tot bijzondere luisterliedjes die zowel live als opgenomen hun impact hebben. Of zoals ze bij (de door haar gewonnen) Giels Talentenjacht opmerkten: Maya is een stoer en lief artistiek feestbeest. Maya Shanti is opgegroeid in een muzikale familie en studeerde in 2021 af aan de Herman Brood Academie. Al tijdens haar studie onderscheidde ze zich als hardwerkende muzikant, en stond ze voor een uitverkochte grote zaal van Paradiso, deed ze het voorprogramma van Tash Sultana met The Pierce brothers, en werkte ze samen met Mr. Probz. In 2021 werkte ze aan haar debuut EP, die in de laatste fase van de postproductie zit en speelde ze de liedjes van deze EP al live op festivals in verschillende Europese landen zoals Spanje en Hongarije. Voor Maya kan de muzikale post-Covid era beginnen!
Over Karsu
Zangeres en pianiste Karsu (Amsterdam, 1990) heeft met haar unieke blend van pop, jazz en Turkse muziek in meer dan twintig landen over de hele wereld opgetreden, stond drie keer in de befaamde Carnegie Hall in New York en speelde twee keer op het North Sea Jazz Festival. In 2012 verscheen haar debuutalbum ‘Confession’ gevolgd door ‘Colors’ (2015), waarvoor ze in juni 2016 een Edison in ontvangst mocht nemen. In 2017 speelde ze in de theaters ‘Play My Strings’. In 2018 volgde de tour ‘Karsu plays Atlantic Records’. Daarna tourde Karsu opnieuw in vele landen en is haar ster reizende in Turkije, waar haar concerten steevast uitverkocht zijn. Eind 2019 kwam het gelijknamige album ‘Karsu’ uit; een album met wederom zelfgeschreven Engels- en Turkstalige teksten. Hiermee deed Karsu haar eerste echte clubtour door Nederland (recensie Volkskrant). Ook volgde onder meer een uitgebreide tour in Turkije. Voor 2020 stond een wereldtour op het programma; ze zou o.a. Amerika en Rusland aandoen. De uitbraak van COVID-19 gooide roet in het eten. Karsu zat echter niet stil; ze gaf vanachter haar vleugel thuis veel online concerten, verzorgde een live stream vanuit De Doelen (recensie Trouw), deed een Empty Concertgebouw Session, maakte meerdere videoclips, speelde wekenlang voor Corona-patiënten in het VUmc en pakte haar hobby koken verder op; de filmpjes van Karsu’s Kitchen op YouTube hebben duizenden views. 2021 Vanaf begin 2021 heeft Karsu een maandelijkse foodcolumn in Chantal Janzen’s magazine &C. Haar nieuwe single ‘Sonunda’ (release juli 2021) kwam binnen op nummer 1 in de Turkse charts. Op 9 augustus startte haar eigen kookprogramma ‘Karsu’s Turkse Keuken’ op 24Kitchen. Vanaf 2 september was Karsu ook te zien in ‘Beste Zangers’ op NPO1 (AvroTros). Haar talent, diversiteit en spontane persoonlijkheid werd breed omarmd door de Nederlandse kijkers. Karsu bundelde alle liedjes van Beste Zangers op een album, dat direct binnenkwam in de Album Top 100. Ook haar carrière in Turkije groeit en groeit; ze kreeg haar eigen muzikale talkshow, dat ze maakte voor de Turkse Netflix BluTv, en deed diverse uitverkochte shows. In november en december zou Karsu toeren langs de popzalen van Nederland; met als spetterend einde een uitverkochte grote zaal van Paradiso op 23 december 2021.
Datum & tijd
Zo 26 jun | 14:30 - 17:00
Locatie
Canadaplein
Prijzen
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]