0807 Giovanca 1600

Zomer op het Plein

Giovanca / Kris Berry

Datum & tijd
Zo 7 aug | 14:30 - 17:00
Locatie
Canadaplein
Prijzen

Diana Ross Tribute

De Caribisch-Nederlandse neo-soulzangeres Kris Berry brengt met NOW, Namelessly Objectifying Wonder, één van haar persoonlijkste muziekprojecten.

Geniet daarna van Giovanca die haar grote idool Diana Ross eert. Als jong meisje raakte ze in haar ban. De liedjes, de glitterjurken; pure magie. Met liedjes, bewerkingen en verhalen neemt ze je mee door de verschillende periodes en hoogtepunten in Diana’s succesvolle carrière, van de sixties tot nu, van The Supremes naar The Wiz, tot de grand diva die haar 75ste verjaardag in volle glorie vierde. Een middag met de bekendste hits, groots en intiem.

Zomer op het Plein 2022
Tussen 24 juni en 7 augustus is het weer Zomer op het Plein! Theater De Vest programmeert gratis optredens op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Kom op zomerse vrijdag- en zaterdagavonden sprankelende shows en artiesten bewonderen en beleef schitterende concerten op de zondagmiddagen. Bekijk hier het volledige programma van Zomer op het Plein.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
14:30 - 17:00
14:30 - 17:00
Canadaplein
Gratis
Canadaplein
Recensies
Over Giovanca
Al als jong meisje raakte Giovanca in de ban van Diana Ross & The Supremes. De liedjes, de glitterjurken; het had iets magisch. Op de pick-up van haar vader draaiden vele Motownplaten en op haar kamer zong ze alle koortjes mee. Het was de sound, maar vooral de unieke stem van Diana die ze zo bijzonder vond. De stem die haar leerde dat er voor elk geluid en voor iedereen een plek is op de wereld. En zo is Diana Ross altijd een voorbeeld geweest. Qua stem, qua stijl, als artiest, als vrouw en zelfs als moeder. Giovanca's solo-debuutalbum ‘Subway Silence’ kwam in 2008 uit en hiervoor ontving zij een Gouden Plaat. Daarna verschenen een tweede en derde album ‘While I’m Awake’ en ‘Satellite Love’. Ze sleepte verschillende prijzen in de wacht, waaronder een Buma Zilveren Harp en een 3FM Serious Talent Award. Op televisie presenteerde ze tot eind 2019 het muziekprogramma Vrije Geluiden. Sinds januari 2020 presenteert ze samen met Tijs van den Brink iedere dinsdag de talkshow OP1.
Over Kris Berry
De Caribisch-Nederlandse neo-soul zangeres Kris Berry brengt met NOW, Namelessly Objectifying Wonder, één van haar meest persoonlijke muziekprojecten uit. In het nu zijn. “Can be really hard”, maar Kris had hier een ezelsbruggetje voor: “Je kunt altijd naar de lucht kijken; daar is veel ruimte”. Ze is op zoek naar ruimte, vooral in haar hoofd. Het album ontstond tussen Amsterdam, LA. en de komst van haar dochtertje Nasa. De rust, kracht en schoonheid van het ‘niks’ wil Berry in haar muziek, performance en visuele uiting terug laten komen. Alles is wat het is of lijkt te zijn. Dat pure en ongefilterde gevoel komt terug in de audiovisuele korte films die Kris Berry samen met de getalenteerde regisseuse Océane Combeau maakte. Elk nummer kreeg haar eigen film, diverse singles zijn al online te bekijken. De eerste single First Time, geschreven met Chef's Special's Guido Joseph, is het begin van een serie over het zijn. NOW is een album met een subtiele, spirituele ondertoon. Altijd met die sensuele, neo-soulvolle kleur, ongehaast, onderzoekend, ritmisch en enigszins bewustzijnsverruimend. Als Caribisch-Nederlandse, geboren op Curaçao, is muziek altijd onderdeel geweest van haar leven. Omringd door lokale muziek en een rijke cultuur vol invloeden van Afrika tot Polen; gospelmuziek in Sunday School op St. Maarten, veel 90’s hip-hop en Country tijdens haar jeugd; de karakteristieke ‘Son Cubano’ – een favoriet van haar vader – de serieuze klanken van Nina Simone & Bobbie Gentry op haar oma’s stereo-installatie. Die muzikale inspiratie is voelbaar op haar succesvolle album Berry Street (2017), opgenomen in Brooklyn, New York. Haar debuutalbum verscheen in 2012 en ze deed al shows in onder meer Paradiso en op het prestigieuze North Sea Jazz Festival. Het album Lovestruck Puzzles met bevriende producer Perquisite werd genomineerd voor ‘Beste Album’ door 3FM, de single Let Go van die plaat werd ‘3FM Megahit’. Het daaropvolgende jaar werd ze gevraagd als opening act voor de grote arenatour van Caro Emerald in de UK. De single die ze hierna uitbracht, Perfect Storm, werd gelijk gekroond tot “Radio 2 Top Song”. Dit vormde de basis voor de plaat Berry Street (2017), een belangrijk moment in Berry’s solocarrière. Met het nummer Hold On heeft Kris de plaat op de online kaart gezet, met meer dan 24,5 miljoen streams en aan het begin een Gold Award voor de single. In 2018 ontving ze een persoonlijke uitnodiging van Grammy-winnaar Gregory Porter om een maandlang zijn uitverkochte concerten te openen, waarvoor ze o.a. 3 x optrad in de prestigieuze Royal Albert Hall in Londen. “De performances in deze historische ruimtes, de crew & band, het warme Gregory Porter publiek; hier ben ik het meest trots op en ook dankbaar voor.”
Datum & tijd
Zo 7 aug | 14:30 - 17:00
Locatie
Canadaplein
Prijzen
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]