0805 Elke Vierveijzer 1600

Zomer op het Plein

Elke Vierveijzer

Datum & tijd
Vr 5 aug | 20:30 - 21:45
Locatie
Canadaplein
Prijzen

‘Drift’ is een nietsontziende, muzikale reis langs de menselijke driften, angsten en drijfveren. Op naar onze diepste verlangens, de dingen in onszelf waar we bang voor zijn. Ondersteund door diepe drums en vunzige bassen. Extra leuk: Elke ontving de Poelifinario 2020/2021, de prijs voor het meest indrukwekkende kleinkunstprogramma.

Zomer op het Plein 2022
Tussen 24 juni en 7 augustus is het weer Zomer op het Plein! Theater De Vest programmeert gratis optredens op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Kom op zomerse vrijdag- en zaterdagavonden sprankelende shows en artiesten bewonderen en beleef schitterende concerten op de zondagmiddagen. Bekijk hier het volledige programma van Zomer op het Plein.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30 - 21:45
20:30 - 21:45
Canadaplein
Gratis
Canadaplein
Recensies
Over Elke Vierveijzer
WINNAAR POELIFINARIO 2021 CATEGORIE KLEINKUNST De jury: “Elke Vierveijzer zingt geen liederen, ze knalt ze rechtstreeks je hart in. Lucht is een schitterend pleidooi voor het delen van verdriet. Dat schept ruimte in je hoofd, kweekt empathie en zorgt uiteindelijk voor geluk. Vierveijzer is met haar open uitstraling de perfecte gastvrouw van deze reis naar het gevoel. Ze toont zich bovendien één van de beste liedschrijvers van Nederland. Haar teksten gaan vaak over de spanning tussen de praktische en emotionele kant van het leven. Ze drukt liefdevol de pauzeknop in van ons gejaagde bestaan en roept op tot bezinning. Tegelijk speelt Vierveijzer slim met haar warme voorkomen door daar een paar keer bewust tegenin te gaan. Die momenten van milde vervreemding zorgen voor contrast en geven de voorstelling een krachtig ritme. Ze is meer dan de klassieke kleinkunstenaar die met een stapel liedjes lang de theaters trekt. Dat zie je ook aan haar performance. Vierveijzer legt overdonderend veel beleving in wat ze zingt en zegt. Ze heeft daarbij een scherp oog voor de maskers die we allemaal angstvallig vasthouden. Op de sterkste momenten neemt ze dat masker zelfs even over, zodat we naakt achterblijven. De fraaie, gevarieerde arrangementen en de invoelende muzikale begeleiding van Michiel Wetzer maken Lucht helemaal af.” Vierveijzer studeerde aan de Koningstheateracademie in ‘s-Hertogenbosch waar ze in 2014 vol lof afstudeerde. In 2015 behaalde ze de finale van het Amsterdams Kleinkunstfestival en werd bestempeld als een 'Jaloersmakend talent'. Het Parool schreef over haar: "Haar liedjes bevatten prachtige, haast literaire teksten. Blauwdruk, waarin ze zingt over een beknellend gezinsleven en het zichzelf losweken van haar ouders, is waarschijnlijk het mooiste wat het Amsterdams Kleinkunst Festival dit jaar te bieden had." Van 2016 tot en met 2018 speelde ze haar ode aan Maarten van Roozendaal - Om te janken zo mooi - die in verschillende recensies werd bekroond met vier sterren. Na deze bijzondere tour, onder de liefdevolle en gevoelige muzikale begeleiding van Michiel Wetzer aan de vleugel, maakte ze ZONDER GENADE, haar eerste avondvullende voorstelling vol eigen werk. Schurend en bol van de bijtende noodzaak.
Datum & tijd
Vr 5 aug | 20:30 - 21:45
Locatie
Canadaplein
Prijzen
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]