0611 Zomer In De Mare Buurmans Keukenparade 1600

Zomer in De Mare

Picknickconcert: Buurmans Keukenparade

Datum & tijd
Za 11 jun | 17:30 - 20:00
Locatie
De Mare (Rekerhout)
Prijzen

Hoe smaken vergeten groenten? Is drakenfruit echt gevaarlijk? In de wervelende kook-dans-show 'Buurmans Keukenparade' ga je mee in de melting pot van geuren, kleuren en smaken. Van kosher tot halal en couscous versus een gehaktbal. Samen vieren we de wereldkeukenvrede door te leren van elkaars gebruiken en gekkigheden!

Picknickconcerten
Nieuw in De Rekerhout zijn de Picknickconcerten op zaterdagavond. Neem zelf een picknickmandje mee of schuif aan bij VERS eten en drinken en koop een heerlijk vers hapje voor een mooie prijs. Als toetje wordt een gratis voorstelling geserveerd! Vanaf 17:30 uur is de catering van VERS geopend en kun je genieten van akoestische livemuziek door Alfon Oekie. Om 19:00 begint het concert. Gratis toegang voor jong en oud. Bekijk hier het volledige programma van Zomer in De Mare en bestel hier een heerlijke picknickmand van VERS eten & drinken.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
17:30 - 20:00
17:30 - 20:00
De Mare (Rekerhout)
Gratis
De Mare (Rekerhout)
Recensies
Over Alfon Oekie
Ongedwongen, eigenzinnig en poëtisch. Een smeuïge live act met een weldadige nagloed! Alfon Oekie brengt een bijzondere sound door een creatieve hutspot van wereldmuziek, kleinkunst en alternatieve pop. Alfon Oekie is ontstaan in 2011. Het collectief werd al snel een begrip in Alkmaar en een graag geziene act in de regio. De muzikale roots van de vaste leden zijn nogal divers en exotisch. Zo stookt Martijn Komen onvermoeibaar het Balkanvuur met zijn onafscheidelijke accordeon. John Eilert tovert Harmonieën met zijn gitaar en Ukelele. Ferme klappen en rake ritmes krijg je voor je oren van drummer Yoram van de Reep. En dan is er het onnavolgbare snarenwonder Bart Meeuse, die met zijn kleine mandoline en gigantische contrabas iedereen de mond snoert in zijn rake stortbuien van hoge en lage tonen Met deze topmuzikanten betovert Friso Vonder als plankenmagiër het publiek met zijn lyrische en soms opzwepende liedjes die zelden zonder boodschap zijn. Alfon Oekie heeft een eenvoudige drijfveer; zichzelf zijn, het leven vieren en harten vervullen met fijne muziek. Kortom: Een echte feelgood ervaring om je oren bij af te likken. Bezetting: Contrabas,Mandoline: Bart Meeuse, Accordeon,Zang: Martijn Komen, Drums/Percussie: Yoram van de Reep, Ukelele/Gitaar: John Eilert, Gitaar en zang; Friso Vonder
Theaterkrant over Buurmans Keukenparade
Kokkerellen als dansduel Pannen, pepermolens, messen en magnetrons. Een halve keukenuitrusting hebben beide buurmannen in een aanhangwagentje het toneel op gesleept. De kar staat tussen hen in. Met scharnierende planken ontstaan zelfs in mum van tijd modulaire aanrechtbladen. Links is het domein van ‘Lange Komkommer’ Andreas Denk; rechts dat van ‘Patat Aardappel’ Cherif Zaouali. Volgens de folder van Plan d- zouden beide dansers in Buurmans Keukenparade de eetgewoonten van verschillende culturen onderzoeken en met elkaar verbinden. Couscous versus gehaktbal en kosher versus kletskoek, zoiets. Die clash komt niet helemaal uit de verf in deze jeugddansvoorstelling, bedoeld voor publiek van 0 tot 99 jaar (maar 4+ is wellicht iets handiger). Daarvoor oogt Buurmans Keukenparade al vanaf het begin als een te rommelige smeltkroes. Maar het dansend jongleren met alles wat in een keuken voorbij komt – van deeg tot ei en van snijplank tot selderij – werkt wel aanstekelijk. Te meer daar ze elkaar geregeld kokkerellend tot een dansduel uitdagen. De competitieve slapstick werkt bij jong en oud zeker op de lachspieren. En de dampende geuren op de smaakpapillen. Halverwege zit nog wel een dip in de voorstelling. Als Denk zichzelf met giftige dampen bedwelmd en zogenaamd onderuit gaat, ontlokt dat ongelukje helaas geen reactie bij Zaouali. Ook het gegoochel met ingrediënten mag nog net wat geraffineerder – trucs zijn voor het oudere publiek nog behoorlijk doorzichtig. Maar gaandeweg de tournee zullen ze vast nog beter ingespeeld raken. De slapstick met voedsel ontaardt nu al geregeld in hilarische acrobatiek. Vooral de opzwepende muziek in Caribische, zuidelijke en mediterrane stijl (compositie: Kaveh Vares) geeft de voorstelling de vleugels die nodig zijn om alle losse scènes goed op het buurmannen-menu te krijgen (in regie van Mohamed Aadroun). Met tempo en vindingrijkheid zit het bij beide heren in ieder geval goed. Niets is veilig in hun handen. Snijplanken worden drumstellen en lepels castagnetten. Al zou je van het gooien met eten nog wel iets kunnen vinden. Gelukkig snaaien de mannen net zo goed een peentje of popcorn van de vloer als een eitje van een witlofblad. Ze lijken in alles behoorlijk verschillend. De grote blonde Denk met zalmroze bloes en ontwapenende blik en de kleine donkere Zaouali met ruiten theedoek en snelle salto’s. Toch dragen ze dezelfde sokken. Hun voeten zorgen al dansend, springend en glijdend voor een knapperige bodem onder Buurmans Keukenparade.
Datum & tijd
Za 11 jun | 17:30 - 20:00
Locatie
De Mare (Rekerhout)
Prijzen
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]