ZIDM 0619 Cie Du Petit Monsieur

Zomer in De Mare

Doe-en-beleefmiddag / straat- & circustheater

Datum & tijd
Zo 19 jun | 13:30 - 17:00
Locatie
De Mare (Rekerhout)
Prijzen

Op zondagmiddag valt er tussen 13:00 uur en 17:00 uur van alles te beleven in park De Rekerhout tijdens Zomer in De Mare! Er worden verschillende professionele straattheatervoorstellingen gespeeld en ook zijn er volop doe- & beleefactiviteiten voor kinderen. Gratis toegang voor jong en oud.

Ga deze middag voor de bijzondere acrobatische show 'À deux mètres', de voorstelling 'Deux secondes' met pop-up-tenten of het prachtige internationaal bekroonde duet ‘No Man Is an Island’. Ook leuk: laat je patatje bereiden door DJ Frietmachine of doe mee aan de voorstelling Fantasiedier. Wees welkom!

Programma
13:00 Inloop
13:15 Superhallo - DJ Frietmachine
13:15 Compagnie du Petit Monsieur - Deux secondes
13:30 Daan Draait - Fantasiedier
14:00 Arch8 - No man is an island
14:25 Jesse Huygh - À deux mètres
14:45 Daan Draait - Fantasiedier
15:15 Compagnie du Petit Monsieur - Deux secondes
15:45 Superhallo - DJ Frietmachine
16:00 Arch8 - No man is an island
16:00 Daan Draait - Fantasiedier

Kijk hier voor alle andere data van Zomer in De Mare.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
13:30 - 17:00
13:30 - 17:00
De Mare (Rekerhout)
Gratis
De Mare (Rekerhout)
Recensies
Over À deux mètres
Chinese paalspecialist Jesse Huygh (30( is door o.a. taaislijmziekte afhandelijk van een zuurstofmachine. Toch klimt hij tindesn À 2 mètres hoog de mast in. Huygh sukkelde als kind altijd met zijn longen. Astmatisch en hoogallergisch, oordeelden artsen in Vlaanderen. Het bleek het erfelijke en ongeneeslijke mucoviscidose (taaislijmziekte), dat de organen steeds meer aantast. 'Toen ik op mijn 12de hoorde dat ik niet ouder zou worden dan 25 jaar en nooit kinderen zou kunnen krijgen, ben ik wel even depressief geweest. De circusschool in Antwerpen bood uitkomst. Ik had altijd veel geturnd en gejudood en hing vaak als menselijke vlag aan een sportraam of lantaarnpaal. Daar leerde ik de Chinese paal beheersen.' Bij zijn auditie voor de toonaangevende Hogeschool voor Circuskunsten in Brussel rezen even twijfels, maar Huyghs talent aan de Chinese paal gaf de doorslag. Elf jaar toerde Huygh als professioneel circusacrobaat over de wereld, zoals met het Canadese Cirque Éloïze. Overal hield hij duizenden toeschouwers in spanning door metershoge masten te bedwingen. In Guinee trainde hij 45 circusartiesten. 'Als mijn leven dan kort is, laat het bruisend en goed gevuld zijn. Huyghs longinhoud vermeerderde tot 61 procent. Zijn levensverwachting steeg, mede door nieuw onderzoek en betere medicatie. Maar toen kwam corona. 'Ik moet altijd al twee meter afstand houden om geen schimmel-, bacterie- of virusinfectie op te lopen. Maar ik ben ook een mens. Thuis bij mijn vader heb ik toch corona opgelopen.' Zeven longontstekingen volgden, waarvan één covid-gerelateerd. Het dieptepunt: een longinhoud van 34 procent. 'Ik heb altijd zelf voorstellingen gemaakt en wilde dolgraag weer creëren. Een vriendin waarschuwde me dat dit nooit zou lukken zonder zuurstofapparaat. Toen heb ik die machine, slang en die vriendin onderdeel van À 2 mètres gemaakt. Rocio draagt mijn lucht.' Lang zochten ze hoe niet in de knoop te raken. 'Maar nu zou ik niet anders meer willen. Er zit zo veel symboliek in. Over verbondenheid, afstand houden, mantelzorgen en veerkracht.' Inmiddels heeft hij ook de mobiele versie klaar. Een omgebouwde camionette kan met 5 meter lengte en 5 meter breedte een paal van 6 meter hoog ragen. 'In Brussel is zaterdag de voorpremière, de première volgt bij het Zeepreventorium aan de Belgische kust, met een optreden voor revalidanten van chronische aandoeningen zoals mucoviscidose. We toeren langs theaters én sanatoria.' Ziet hij zichzelf als rolmodel? 'De circuswereld is heel open. Alleen weten mensen met een beperking niet dat ze welkom zijn. Ze denken dat optreden als circusartiest niet voor hen is weggelegd. Nou, kom maar kijken.'
Datum & tijd
Zo 19 jun | 13:30 - 17:00
Locatie
De Mare (Rekerhout)
Prijzen
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]