Hoe Ik Talent 130222

WAT WE DOEN, het Amsterdams Andalusisch Orkest, George & Eran Producties en ICK Amsterdam

Hoe ik talent voor het leven kreeg

Datum & tijd
Za 12 feb | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe

Een grootste theaterbeleving over een leven in de wacht

Vijf acteurs, vijf muzikanten en tientallen mensen met een vluchtverleden vertellen het indringende èn humoristische verhaal van Semmier Kariem, een jonge man die asiel aanvraagt in Nederland. Semmier droomt van een nieuw leven, maar het AZC wordt voor hem een bijna magisch dorp waar hij eindeloos wacht.

De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Rodaan Al Galidi. Al Galidi schetst in Hoe ik talent voor het leven kreeg op een rauwe en verrassend grappige manier een beeld van het asielbeleid en ook van de Nederlandse samenleving. Door de ogen van Semmier bezien, wordt het publiek meegenomen in de levens van de mensen die er wonen en werken. Ze proberen vaak het goede voor zichzelf en anderen te doen, maar raken soms hopeloos verstrikt in het systeem.

In deze kleurrijke voorstelling komen theater, muziek en dans samen in een groots opgezet theaterbeleving. De gezelschappen WAT WE DOEN, het Amsterdams Andalusisch Orkest, George & Eran Producties en ICK Amsterdam bundelen hun krachten en zetten het AZC als een dorp met eigen wetten en regels neer op het toneel. Samen met vijftig spelers met een vluchtverleden, die het verhaal van Semmier zelf op hun eigen manier aan den lijve hebben ondervonden, vertellen zij dit bijzondere verhaal van Al Galidi in het theater.

We attenderen u erop dat de mogelijkheid bestaat dat we u vanaf september om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel George Elias Tobal, Eran Ben-Michaël, Whitney Sawyer, Wimie Wilhelm, Adam Kissequel en tientallen spelers met een vluchtverleden | Choreografie: Emio Greco & Pieter C. Scholten | In coproductie met: Het Amsterdams Andalusisch Orkest, ICK Amsterdam, George en Eran producties, Theater De Meervaart
Regie Floris van Delft
Recensies
Musicalnieuws, 2020:
“Geen excuses mogelijk, deze voorstelling moet gezien worden. Door iedereen.”
NRC, 2020:
“Aan de emotionele lading van deze geïnspireerde voorstelling ontkom je niet.”
Scènes, 2020:
“Ik neem mijn hoed af voor de makers.”
Datum & tijd
Za 12 feb | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]