Kadrageclarahermanshr 1600 Site 220422

Tuning People

Kadrage

Datum & tijd
Vr 22 apr | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 20,00
Incl. drankje en garderobe

Twee spelende mannen, zoals de dikke en de dunne, maar nu de grote Peter en de kleine Jef, creëren een eigen universum dat bestaat uit dertig gekaderde wereldjes. Ze beginnen op een leeg vlak. De kleine werpt zich op de schoot van de grote, het is een piëta die daarna tot leven komt. De stoel laat door een oranje koord een klein houten kader opveren, en dat kader is ook verbonden met een oranje koord aan een weer wat groter koord, enzovoorts, dertig keren lang.

Tableaux vivants volgen elkaar op in een reeks steeds groter wordende omlijstingen die als
een pop up boek openklappen. Lege lijsten die schreeuwen om gevuld te worden. De taferelen komen tot leven, de ene keer gaan ze heel snel in beweging en vaak overstag, andere keren zijn de aanlopen lang en langzaam, maar is de verrassing van de schepping des te groter.

Het spel hangt tussen performance, beeldende kunst en fysiek theater. Het is binnen de kaders buiten de lijntjes kleuren, fysiek en met objecten en attributen. De twee dragen elkaar als planken, tollen met hun lijven rond, ze plakken aan elkaar, ze zwieren elkaar, schreeuwen hun dolle pret uit.

Het is de tweede samenwerking van Vlamingen Jef Van gestel (ex-Huis van Bourgondië en winnaar VSCD Mimeprijs 2015) en Peter Vandenmeulenbroecke (ex-NNT) met veel absurde humor en maar heel weinig woorden. In dertig houten kaders volgen de beeldverhalen elkaar associatief op.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel concept & spel: Peter Vandemeulebroecke, Jef Van Gestel
Regie Harm van Geel
Recensies
De Theaterkrant
“De toeschouwers zitten als het ware aan de rand van een speeltuin, en kijken via de grote theaterlijst naar het spelen van deze mannen en ze verwonderen zich steeds opnieuw over wat die twee – vaak tot eigen verrassing – nu weer uithalen. In deze sombere tijden is deze ode aan de verbeelding een welkome verademing.”
De Standaard
“Dit is gedurfd en inventief visueel theater. Waarbij de makers échte risico’s durfden te nemen. En dat levert hier grillige en spannende kunst op, met alle remmen los en alle sluizen van de verbeelding open.”
Datum & tijd
Vr 22 apr | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 20,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]