Toneelgroep Maastricht 1600 Site 1612 Vrijdag

Toneelgroep Maastricht

Vrijdag

Datum & tijd
Do 16 dec | 20:15 - 22:25
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 25,00
Incl. drankje en garderobe

Een troostrijk pleidooi voor vergeving, voor hoop en voor liefde.

'Vrijdag' van Hugo Claus is één van de meest ontroerende toneelteksten uit het Nederlandse taalgebied. Een zinderend gezinsdrama over schuld en vergeving, een aangrijpende zoektocht naar liefde en verzoening. In een regie van Michel Sluysmans brengt Toneelgroep Maastricht dit meesterwerk in het najaar van 2021 naar de Nederlandse en Vlaamse theaters. En de cast is onweerstaanbaar. 'Vrijdag' wordt gespeeld door Fedja van Huêt, Anniek Pheifer, Sander Plukaard en Frieda Barnhard.

Het is vrijdagmiddag. Georges Vermeersch (Van Huêt) komt thuis nadat hij vervroegd is vrijgelaten uit de gevangenis. Hij is veroordeeld wegens ontucht met zijn dochter die vertrokken is naar de grote stad. Zijn vrouw Jeanne (Pheifer) heeft tijdens Georges’ afwezigheid troost gevonden bij zijn beste vriend -en buurman- Erik en is recentelijk bevallen van een dochter. Ziehier het startpunt van een vertelling waarin schuld en vergiffenis, liefde en vriendschap, opoffering en wanhoop strijden om voorrang.

Vier personages hunkeren onstilbaar naar liefde en troost in een heden dat besmet is door het verleden. Met grote compassie beschrijft Claus de pogingen van Georges en Jeanne om in het nu hun schamele bestaan weer op te bouwen en de toekomst te bevechten. Dat kan alleen met elkaar. Uiteindelijk is 'Vrijdag' een troostrijk pleidooi voor vergeving, voor hoop en voor liefde.

We attenderen u erop dat wij zolang de nu actuele Coronamaatregelen gelden om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15 - 22:25
20:15 - 22:25
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Fedja van Huêt, Anniek Pheifer, Sander Plukaard, Frieda Barnhard
Regie Michel Sluysmans
Recensies
Publieksreacties
‘Prachtige voorstelling vol emotie en geweldig acteerwerk!’ ‘Van begin tot eind boeiend!’ ‘Intensieve en prachtige voorstelling. Moest er even van bijkomen. Zeer goede rol van Fedja van Huêt.’ ‘Heftig en wat een weergaloos acteerwerk. Zit nog in mijn hoofd.’ ‘Lang niet zo 'n indringende voorstelling gezien. Hulde!’ ‘Prachtig gespeeld en spannend tot het laatste moment.’
Scènes
"Explosief drama met stiltes"(...) "Hij (Fedja van Huêt) maakt van Georges een mooi, maar moeilijk karakter met wie je al snel gaat meevoelen"(...) "Sander Plukaard en Anniek Pheifer spelen voortreffelijk" (...) "Frieda Barnhard maakt indruk"
De Volkskrant (****)
"Intens katholiek, maar met een grote humane kracht" (...) "Fedja van Huêt is de grote kracht van deze enscenering"(...) "Anniek Pheifer krachtdadig en strijdbaar"
Datum & tijd
Do 16 dec | 20:15 - 22:25
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 25,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]