2122 TGM Een Meeuw Foto's Stephan Vanfleteren 1600 Site 3105
© Stephan Vanfleteren
© Stephan Vanfleteren

Toneelgroep Maastricht

Een meeuw

Datum & tijd
Di 31 mei | 20:15 - 22:25
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 29,50
Incl. drankje en garderobe

Een tragikomisch gevecht met de zinloosheid van het bestaan met inleiding vooraf

Voorjaar 2022 zetten schrijver Ilja Leonard Pfeijffer en regisseur Michel Sluysmans hun samenwerking voort in een vernieuwde en sprankelende versie van één van de bekendste stukken uit de toneelliteratuur: Anton Tsjechovs De Meeuw. Wendell Jaspers en Thijs Römer spelen de hoofdrollen in deze ernstige komedie over onvervulde verlangens, getroebleerde familiebanden, opvlammende generatieconflicten, de immer doortikkende tijd en vooral: heel veel liefdesverdriet.

'Een meeuw' speelt zich af in een theaterfamilie. Moeder Arkadina (Jaspers) staat als actrice aan de top van haar roem, maar voelt de hete adem van de jongere generatie in haar nek. Ze heeft een relatie met de sterschrijver Trigorin (Römer), wiens talent kleiner is dan zijn bekendheid doet vermoeden. Arkadina’s zoon Kostja droomt van een carrière als toneelschrijver, zijn vriendinnetje Nina wil actrice worden. Alle personages hopen op een mooier leven. Vergeefs. Want dromen van een ander leven is altijd mooier dan dat leven zelf.

Na de succesvoorstellingen 'Noem het maar liefde' en 'Peachez' (beide in 2019) brengen Pfeijffer en Sluysmans in 2022 met 'Een meeuw' een moderne interpretatie van één van de bekendste toneelklassiekers. 'Een meeuw' wordt een tragikomisch gevecht met de zinloosheid van het bestaan. Een feest van mislukkingen, bevolkt door personages die spijt hebben van het verleden, dromen van de toekomst, maar vergeten te leven in het nu. Smachtende zielen die het geluk net niet binnen handbereik hebben. Het kan niet anders dan dat het publiek zich hierin zal herkennen.

Inleiding
De inleiding voor 'Een Meeuw' wordt gegeven door Dries Vanhegen. Hij speelt dokter Dorn in de voorstelling. De acteur zal vertellen over de thema’s van het stuk, het maakproces en de regievisie. De inleiding biedt het publiek ook mogelijkheden om zelf vragen te stellen.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15 - 22:25
20:15 - 22:25
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Wendell Jaspers, Thijs Römer, Jouman Fattal, Tarik Moree, Esther Scheldwacht, Dries Vanhegen, Emma Buysse en Tim Helderman
Regie Michel Sluysmans
Recensies
Telegraaf
"Ilja Leonard Pfeijffer toont zich een ware romanticus"(...) "Een heerlijke Wendell Jaspers"(...) "Sterk spelersensemble" (...) "Nieuw én vertrouwd op fundamenten van Tsjechov"
De Volkskrant
"Een duizelingwekkend spiegelpaleis."(...) "Michel Sluysmans blijkt de ideale regisseur voor Pfeijffers eigenzinnige Meeuw. Hij heeft er een wonderschone, originele en bij tijd en wijle ook grappige voorstelling van gemaakt."(...) "Een hecht ensemble"(...) "Wendell Jaspers maakt van actrice Arkadina een heerlijk personage"
Trouw
"Regisseur Sluysmans brengt vaart en humor in het stuk"(...) "Prachtrol van Esther Scheldwacht"
NRC
"Sterk spel" (...) "Even lichtvoetig als ontroerend"(...) "Prachtige portretten van medemenselijkheid"
Datum & tijd
Di 31 mei | 20:15 - 22:25
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 29,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]