Foto 4 OORLOGSWINTER 06072 1600 Site
© Jan Arnse
© Jan Arnse

Toneelgroep De Jonge Honden

Oorlogswinter (10+)

Datum & tijd
Zo 6 feb | 14:30 - 16:00
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnentrekken, heeft Michiel van Beusekom eerst nog het gevoel dat hij in een spannend jeugdboek beland is. Maar al gauw wordt hem duidelijk dat oorlog niet iets is om je op te verheugen. In de laatste oorlogswinter (die van 1945) raakt Michiel betrokken bij het verzorgen van een Engelse piloot, die in de bossen achter zijn huis is neergestort. Michiel probeert de lange winter zo goed mogelijk door te komen, maar komt steeds meer alleen te staan. Zijn vader wordt opgepakt en zijn zus praat haar mond voorbij. Wie kan Michiel eigenlijk nog wel vertrouwen?
Oorlogswinter van Jan Terlouw is Nederlands bekendste jeugdboek over de Tweede Wereldoorlog en bestaat in 2022 precies vijftig jaar. Theatergroep De Jonge Honden bewerkte het boek tot een spannende familievoorstelling over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden in een oorlog. Niets is wat het lijkt, niemand is te vertrouwen en nergens ben je écht veilig.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
14:30 - 16:00
14:30 - 16:00
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Klemens Patijn, Rik Witteveen, Yari van der Linden, Jelle Mensink, Tessa de Lange en Robert Baarda
Muziek Sebastiaan Flier en Fleur Dikken
Regie Jolmer Versteeg
Recensies
De Volkskrant
"Grijs overheerst ook in de strakke vormgeving. Handzame blokken transformeren tot huiskamer, schuilhol en zelfs rammelend rijtuig. De gestileerde video-animaties op het achterdoek zijn veelzeggend, zonder historische of anekdotische verwijzingen. Twee musici voeren de spanning op met snerpende klanken op snaren en toetsen."
Datum & tijd
Zo 6 feb | 14:30 - 16:00
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]