Bloemenduel Foto Mette Stam Mid 5025

Steef de Jong en Louis van Beek

Bloemenduel

Datum & tijd
Di 16 nov | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe

Wegens groot succes op theatertournee!

Louis van Beek en Steef de Jong schreven 'Bloemenduel', een groots opgezette operette met vier hoofdrollen, een stuk of acht bijrollen, een koor en muziek voor een groot orkest. Alles bij elkaar voor een man of 80. Of eigenlijk een vrouw of 80, want ze schreven 'Bloemenduel' voor een all female cast. Het testpubliek waar ze de operette aan presenteerden reageerde zo enthousiast, dat ze besloten om er de theaters mee in te gaan. Gewoon met z’n tweeën. Het resultaat is 'Bloemenduel', een all female cast operette (voor twee heren).

'Bloemenduel' is het waargebeurde verhaal van twee adellijke dames in het Wenen van 1892. De prinses en gravin zijn gevraagd om de bloemstukken te arrangeren voor een tentoonstelling. De aanvankelijk prettige samenwerking loopt echter al snel stuk op een meningsverschil en ontaardt in een ruzie die zo hoog oploopt, dat ze elkaar uitdagen voor een duel.

We attenderen u erop dat de mogelijkheid bestaat dat we u vanaf september om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Compositie, decor en spel: Steef de Jong | Tekst en spel: Louis van Beek
Regie Ina Veen
Recensies
De Volkskrant
"De Jong (gekend operettefan) componeerde de muziek en ontwierp het decor (ook daarin bouwde hij een reputatie op) en Van Beek schreef het pakkende libretto: lekker tuttig en ondeugend in de traditie van het genre, met een twist. En, ja hoor: in perfect getimede scènes, fraai gezongen en synchroon gedanst, spelen ze gravin, prinses, kameniersters, museumdirecteur, burgemeester, een setje nonnen, een toegestroomde menigte die komt kijken naar een bizar duel, een scheidsrechter én een kelner. Virtuoos bewegen ze zich over de scène, maar gelikt wordt het nooit."
Trouw
"Er hangt als vanzelf een zweem van weemoed over ‘Bloemenduel’. Mede door het zichtbare speel- en zingplezier van De Jong en Van Beek en de dartele enscenering (regie: Ina Veen) is dit een voorstelling waar een mens erg blij van wordt.’ (...) Het heeft ondanks de geminimaliseerde publieksbezetting een swing en uitstraling waar een André Rieu met een propvol Vrijthof (sorry Maastricht) een puntje aan kan zuigen. De romantische weelderigheid daarvan verzin je er hier zelf bij."
Het Parool
"Het duel is de apotheose van de vertelling en levert ook de meest hilarische scène op, want getweeën de partijen zingen van de duellerende dames, hun secondanten, een feministische scheidsrechter, zwaarlijvige autoriteiten én het toegestroomde publiek blijkt onbegonnen werk, maar we krijgen een indruk.’ […] En zo is Bloemenduel min of meer een gezamenlijke oefening in fantasie, want die twee moeten zich maar inbeelden dat wij als publiek met meer dan dertig zijn."
Datum & tijd
Di 16 nov | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 19,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]