Scapino Ballet Casablanca 1600 Site

Scapino Ballet Rotterdam

Casablanca

Datum & tijd

Een voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld.

De film 'Casablanca' met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart in de hoofdrollen geldt als een van de beste films ooit. Choreograaf Ed Wubbe gebruikt het verhaal van de Hollywoodklassieker uit 1942 als basis voor een beeldende voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld.

In 'Casablanca' smeed Wubbe verschillende disciplines samen tot een zinderend geheel. Op een draaiend podium creëert hij met dans in verschillende stijlen, circuselementen en muziek een fantasievolle, theatrale wereld. 'Casablanca' speelt zich af op een plek waar mensen, op de vlucht voor oorlog, wachten op een beter bestaan. Achter het romantische verhaal gaat een schemerwereld schuil waarin werkelijkheid en fantasie langs elkaar wrijven en waar grenzen tussen goed en kwaad vervagen.

Muzikaal uitgangspunt is de soundtrack van de film met zijn weergaloze filmmuziek en jazznummers uit de jaren ‘40. Ook het bekende lied ‘As time goes by’ komt in verschillende arrangementen in de voorstelling terug.

We attenderen u erop dat wij zolang de nu actuele Coronamaatregelen gelden om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
15:00
15:00
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Muziek Filmsoundtrack en traditionele Marokkaanse muziek
Recensies
Trouw
"As Time Goes By is een muzikaal motief voor liefdesduetten die verder niets nodig hebben dan pure dans"
Musicalnieuws
"Scapino heeft met Casablanca wederom een prachtige voorstelling neergezet om met dans iets teweeg te brengen"
Noord Holllands Dagblad
Gepassioneerde hartstocht en spannende duisternis
Arts Talk Magazine
"It is the mark of a great artist that he brings a new perspective to any situation, reveals things that were not immediately apparent and, most importantly, puts his own unique and original stamp on it. Ed Wubbe and the Scapino dancers have done just that with Casablanca"
Datum & tijd
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]