NINA GODSWEGEN02 Jochemjurgens 09 12 1600 Site
© Jochem Jurgens

Nina de la Parra & Sanne Landvreugd

Gods wegen

Datum & tijd
Do 21 apr | 20:30 - 22:10
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 18,50
Incl. drankje en garderobe

Vileine woordenstroom en kwetsbare popnummers.

Gods wegen leidden er al 22 jaar geleden toe dat Nina de la Parra (tekst) en Sanne Landvreugd (saxofoon) bij elkaar over de vloer kwamen in Paramaribo.
Ze zaten beiden op het roemruchte Barlaeus in Amsterdam. Ze hebben allebei een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder en staan samen op de podia in Nederland.

Nina in een virtuoze autobiografische bevraging over haar christelijke klasje in Paramaribo, het koloniale verleden van haar joods-Sefardische voorvaderen, haar ervaringen in Surinaamse one-hour hotels, haar pratende vagina en haar zoektocht naar verlichting bij een winti-priester.
Sanne in een virtuoze, eclectische stijloefening van caribbean dancemusic, jazz, blues en house op diverse saxen.

'Spoken word' en opwindende muziek in een programma van twee powerhouses: zonder medelijden, verleidelijk, altijd feministisch, woedend en persoonlijk, trappen zij hun complete afkomst, hun generatie vrouwen en uiteindelijk zichzelf in de baarmoeder.

Entertainment van de hoogste duikplank.
Het NRC plaatst Gods Wegen in de top 5 van beste cabaretvoorstellingen van 2019, en noemt Nina de la Parra als 1 van 101 nieuwe talenten op cultureel gebied uit Nederland en België.

We attenderen u erop dat wij zolang de nu actuele Coronamaatregelen gelden om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30 - 22:10
20:30 - 22:10
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Muziek Sanne Landvreugd en Nina de la Parra
Regie Titus Muizelaar
Recensies
Theaterkrant, Sander Janssens - Keuze van de criticus
"De la Parra is een ijzersterke actrice, die moeiteloos schakelt in emotie, taal en sfeer - waardoor haar programma in alle opzichten overweldigend is. Gods Wegen is een overweldigend verzoeningsrelaas "
Volkskrant, Gidi Heesakkers - *****
"De la Parra is een knalgoede actrice, heel erg grappig en nul procent pathetisch wanneer ze haar pijn invoelbaar maakt. Ze schakelt zonder haperen van de ene naar de andere taal, van de ene naar de andere stemming en van twerken op een ranzig nummer naar een gevoelig liedje."
Dagblad van het Noorden, Jacques d'Ancona
"De la Parra beschikt over een opmerkelijke veelzijdigheid als schrijver, vocalist en acteur. Bij haar debuut levert ze onverschrokken een vestigingsvergunning in."
Parool, Mike Peek
"Niet alleen knoopt ze talen en tempowisselingen moeiteloos aan elkaar, de teksten zijn nauwkeurig geschreven en rollen vrijwel zonder haperingen van haar tong. Gods Wegen is een viertalige cabaretorkaan, begeleid door verrukkelijke jazzmuzikanten."
Datum & tijd
Do 21 apr | 20:30 - 22:10
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 18,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]