De Zondagmatinee Ronald Brautigam © Marco Borggreve 1600 Site
© Marco Borggreve

Nederlands Kamerorkest

Twee concerten van Mendelssohn met Ronald Brautigam

Datum & tijd
Do 17 feb | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 32,50
Scholieren / CJP € 15,00
Incl. drankje en garderobe

De 'Italiaanse symfonie’ is een van de meeste geliefde werken van de vroeg-romantische componist Felix Mendelssohn. Ronald Brautigam soleert in zijn even energieke Pianoconcert nr. 2.

Mendelssohns Italiaanse Symfonie
Toen de jonge Felix Mendelssohn zijn ‘grand tour’ door Europa maakte, raakte hij diep onder de indruk van alles wat hij zag en beleefde. Vooral Schotland en Italië vond hij zo overweldigend dat hij zijn indrukken in twee symfonieën verwerkte. Symfonie nr. 4 barst van de jeugdige opgewektheid die Mendelssohn in cultuurcentra als Florence, Rome en Venetië en in de prachtige Italiaanse natuur moet hebben gevoeld. Die frisse energie combineert hij met een aangeboren talent voor diepgang. Het blijft daardoor een van Mendelssohns meest geliefde stukken.

Brautigam speelt Pianoconcert nr. 2
Mendelssohns Pianoconcert nr. 2 is wat minder bekend dan zijn Italiaanse symfonie en wordt niet zo vaak uitgevoerd als zijn andere romantische pianoconcerten. Maar Mendelssohn-expert Ronald Brautigam, met wie het Nederlands Kamerorkest al veel samenspeelde, laat horen dat dit volledig onterecht is. Mendelssohns Tweede pianoconcert heeft dezelfde levenslustige vitaliteit die de ‘Italiaanse’ en ‘Schotse’ symfonieën zo populair maken.

Nederlands Kamerorkest
Gordan Nikolić, viool/leiding
Ronald Brautigam, piano

We attenderen u erop dat de mogelijkheid bestaat dat we u vanaf september om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Datum & tijd
Do 17 feb | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 32,50
Scholieren / CJP € 15,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]