Mellemeivogel NKO Concertgebouw 150221 7
© Melle Meivogel

Nederlands Kamerorkest

Haydn, Brahms en Schnelzer o.l.v. hoboïst François Leleux

Datum & tijd
Do 19 mei | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 32,50
Scholieren / CJP € 15,00
Incl. drankje en garderobe

François Leleux is niet alleen begenadigd hoboïst, maar ook een excellent dirigent. Dat laat hij horen in een afwisselend concert waarin Haydn centraal staat.

François Leleux speelt Haydn
‘Hij knikt naar het orkest, gebaart met zijn hobo, dirigeert dansend met zijn hele lichaam’, schreef The Arts Desk over François Leleux. Hoe kun je deze Franse musicus beter omschrijven als hij speelt én dirigeert? Hij komt met een programma waarin natuurlijk de hobo een belangrijke rol speelt, maar ook het Nederlands Kamerorkest ruimschoots aan bod komt. Op zijn eigen instrument speelt Leleux het heerlijk ontspannen, waarschijnlijk onterecht aan Haydn toegeschreven Hoboconcert.

François Leleux dirigeert Brahms en Schnelzer
Als dirigent ontfermt François Leleux zich over de Serenade nr. 1 van Brahms. Ongetwijfeld moet hij bij het schrijven aan de serenades van Haydn gedacht hebben. Hij gebruikt dezelfde structuur als zijn voorganger en het werk is minstens even vrolijk, maar wel met een breed romantisch gebaar. Ook het openingswerk ademt Haydn. Want in A Freak in Burbank laat componist Albert Schnelzer zich inspireren door de helderheid en vrolijkheid van Haydns muziek. Uiteraard in een eigentijds jasje.

Nederlands Kamerorkest
François Leleux, dirigent/hobo

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Datum & tijd
Do 19 mei | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 32,50
Scholieren / CJP € 15,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]