Melomaniacmaas Theater En Dans©Jaap Scheeren 1600 Site 171121
© Jaap Scheeren
© Jaap Scheeren

Maas theater en dans

Melomaniac (12+)

Datum & tijd
Wo 17 nov | 19:30 - 20:30
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 16,50
Kind (t/m 12 jr) € 16,50
Incl. limonade en garderobe

Dansers, musici en een dj: ze dagen elkaar uit in een battle om de aandacht van het publiek. Uiteindelijk vinden ze elkaar in dat wat hen verbindt: de liefde voor muziek. Muziek, zo doordringend dat je deze kunt voelen in je onderbuik, waardoor je wel moet bewegen. En laat dat nu net het geval zijn met muziek van de musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Dansers van Maas en blazers, strijkers en een slagwerker van het orkest zoeken naar nieuwe dansvormen op oude klanken en verleiden elkaar tot interactie.

In 2014 voegden het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Maas theater en dans (ook uit 010) het beste van twee werelden samen. Ze creëerden een unieke cross-over waarin breakdance en 150 jaar muziek elkaar ontmoetten. In de jaren daarna werd de succesvolle voorstelling hernomen. Nu maakt regisseur Jolanda Spoel voor een landelijke tournee een nieuwe versie met nieuwe dansers, nieuwe musici en een nieuwe setlist van klassieke en moderne muziek. New & improved! Wat blijft is het unieke mix-concept dat garant staat voor een knetterende chemie tussen musici en dansers.

We attenderen u erop dat de mogelijkheid bestaat dat we u vanaf september om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
19:30 - 20:30
19:30 - 20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Akif Dalkiran, Tim Jansen, Remses Rafaela, Gerson Rafael, Ruben Chi
Muziek Hadewijch Hofland (viool), Annerien Stuker (viool), Leon van den Berg (altviool), Ricardo Neto (contrabas), Simon Wierenga (trompet), Remko de Jager (trombone), Adriaan Feyaerts (slagwerk)
Regie Jolanda Spoel
Recensies
Jolanda Spoel over Melomaniac
“Zeven jaar geleden vroeg het orkest mij of ik een voorstelling wilde maken met daarin dansers van Maas en musici uit het orkest. En hoewel beide groepen uit verschillende werelden kwamen, was er meteen sprake van een hele goede klik. Ze vonden elkaar doordat ze oneindig veel respect hadden voor elkaars talent en vakmanschap. Ze tilden elkaar echt op. Voor mij als maker was het dan ook echt een feestje om met deze club een voorstelling te mogen maken. Enfin, het mag duidelijk zijn, het is allemaal nogal uit de hand gelopen met deze voorstelling die sindsdien jaarlijks op het programma staat. Vandaar dat we nu behalve Rotterdam ook de rest van Nederland willen laten genieten van deze aanstekelijke symbiose van klassiek en modern”.
Datum & tijd
Wo 17 nov | 19:30 - 20:30
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 16,50
Kind (t/m 12 jr) € 16,50
Incl. limonade en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]