Lampjemaas Theater En Dans ©Philedeprez 1600 Site 211121
© Philedeprez
© Philedeprez

Maas theater en dans

Lampje (8+)

Datum & tijd
Zo 21 nov | 14:30 - 15:55
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Kind (t/m 12 jr) € 13,50
Regulier € 13,50
Incl. limonade en garderobe

"Intens mooie, melancholieke en toch grappige voorstelling. (...) Werkelijk alles is mooi aan deze Lampje" Noord-Hollands Dagblad, "Lampje is zó levensecht dat het lijkt alsof ze uit het boek tevoorschijn is gesprongen” Trouw, "Spannende momenten worden mooi gedoseerd met de nodige humor" Telegraaf, “Ode aan de verbeelding” Scènes.
Moniek Merkx maakte in 2019 een theaterversie van Lampje, het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap over de dappere dochter van een vuurtorenwachter dat vier boekenprijzen won waaronder de Gouden Griffel. Merkx maakte er een beeldende vertelling van, met poëtisch uitzicht op zee, woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes van Djurre de Haan. Het werd een regelrechte hit, het publiek reageerde unaniem lovend en de voorstelling won de Podiumkidsprijs. Nu komt Lampje terug naar de theaters.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
14:30 - 15:55
14:30 - 15:55
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Anne Fé de Boer, Rosa van Leeuwen, Nanette Edens, Freek Nieuwdorp, Gianni Noten
Muziek Djurre de Haan (AWKWARD i, composities), David Corel
Regie Moniek Merkx
Recensies
Over Moniek Merkx
Moniek Merkx is regisseur, schrijver en dramaturg en al bijna 35 jaar werkzaam in het Nederlandse theater. Ze regisseerde inmiddels bijna honderd voorstellingen, schreef meer dan vijftig teksten, voor de grote en de kleine zaal en begeleidt veel jong talent. Moniek werkte voor een groot aantal theater-, dans- en mimegezelschappen in Nederland. Daarnaast doceert ze aan kunstvakopleidingen. Van 2003 tot 2013 was Moniek artistiek leider van theatergroep Max. en van 2013 tot 2021 was zij artistiek directeur van Maas theater en dans, het grootste professionele jeugdpodiumkunstengezelschap van Nederland met een eigen podium in Rotterdam. Merkx blijft als maker en schrijver aan Maas verbonden. Voor haar werk ontving Moniek in Nederland meerdere jeugdtheaterprijzen (Hans Snoek Prijs, 1000Watt Prijs, Gouden/Zilveren Krekels, Podiumkids Prijs) en de VSCD Mimeprijs. In de VS won ze samen met The Children’s Theatre Company in Minneapolis de Tony Award. Bij Maas maakte ze onder andere Beauty en het beest, Alice in Wonderland en Alleen op de wereld. Haar voorstelling Liefde won de Gouden Krekel 2017 en Hallo familie een Zilveren Krekel 2019. In 2019 maakte zij Lampje (Podiumkidsprijs) en deze theaterhit wordt in 2021 hernomen. Verder zullen in theaterseizoen 2021 / 2022 Merkx’ voorstellingen Cinderella (met NNT) en Ik ben er even niet in première gaan.
Over Maas Theater en Dans
Maas maakt volwassen voorstellingen voor iedereen die jong is of zich zo voelt. Fysiek, nieuwsgierig, dwars en onstuimig. Wij mixen theater, dans, mime, beeldende kunst en nog veel meer tot smakelijk verrassende live ervaringen. Ons huis, het Maaspodium, staat stevig geworteld in Rotterdam.
Recensies
"Intens mooie, melancholieke en toch grappige voorstelling. (...) Werkelijk alles is mooi aan deze Lampje" Noord-Hollands Dagblad. "Lampje is zó levensecht dat het lijkt alsof ze uit het boek tevoorschijn is gesprongen” Trouw. "Spannende momenten worden mooi gedoseerd met de nodige humor" Telegraaf. “Dankzij haar ondeugende oogopslag en onverstoorde, jeugdige stoutmoedigheid is Van Leeuwen een onweerstaanbare Lampje” Volkskrant. “Herkenning en verbazing in ode aan de verbeelding” Scènes. “Zelden heb ik een publiek zo anderhalf uur lang ademloos zien kijken naar een jeugdvoorstelling. Als Lampje je eenmaal te pakken heeft, laat zij je niet meer los” Friesch Dagblad.
Datum & tijd
Zo 21 nov | 14:30 - 15:55
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Kind (t/m 12 jr) € 13,50
Regulier € 13,50
Incl. limonade en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]