De Grote Red Je Reet Showmaas Theater En Dans ©Jaap Scheeren 1600 Site 141121

Maas theater en dans

De Grote Red Je Reet Show (6+)

Datum & tijd
Zo 14 nov | 14:30 - 15:45
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Kind (t/m 12 jr) € 10,00
Regulier € 10,00
Incl. limonade en garderobe

Echte jongens zijn stoer, sterk, houden van timmeren, sleutelen en tegen een bal schoppen. Het zijn doeners, vechters, geen praters en absoluut geen huilers. Een echte jongen wint. En, heel belangrijk, een echte jongen redt in elke situatie z’n reet, wat er ook gebeurt.

In 'De Grote Red Je Reet Show' gaan vijf jongens de strijd met elkaar aan. Alleen de allerbeste kan winnen in deze zenuwslopende race van drie rondes. Een reality spelshow maar dan live en recht voor je neus. Zijn de mannen wel zo stoer als ze eruit zien? Zullen ze zich toch laten kennen? En zijn ze sterk genoeg om te verliezen?

Regisseur René Geerlings maakte eerder een grotezaalvoorstelling voor 6+: Juffenballet.
De pers: “Sprankelende grote zaalvoorstelling vol humor” (Trouw), “Overweldigend totaaltheater” (Scènes), “Opzwepende songs geven de voorstelling vleugels” (NRC).

We attenderen u erop dat de mogelijkheid bestaat dat we u vanaf september om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
14:30 - 15:45
14:30 - 15:45
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Milan Boele van Hensbroek, Erwin Boschmans, Dionisio Matias, Sacha Muller, Manon Nieuweboer, Felix Schellekens, e.a.
Muziek Amir Vahidi
Regie René Geerlings
Recensies
Musicalnieuws
“Fantastisch acteerwerk (…) Toneelbeeld, licht, geluid, alles klopt!”
Kidsweek
De Grote Red Je Reet Show is vermaakt met een knipoog naar televisie.”
Interview
VOLWASSENEN WETEN OOK NIET ALLES! Theatervoorstelling De Grote Red Je Reet Show (6+) is de eerste voorstelling van René Geerlings als artistiek directeur van Maas. Wie redt er in deze spannende live game het beste zijn reet? En wie gaat ervandoor met de grote prijs? De voorstelling toert van oktober 2021 tot en met januari 2022 door Nederland en België. - interview met René Geerlings door Sanne van der Velde - Zweetdruppel Wat was je inspiratie voor deze voorstelling? “Het begon eigenlijk tijdens een moment uit mijn voorstelling Aaipet. Tijdens een bepaalde scène valt er een kleine druppeltje zweet van het voorhoofd van acteur Michiel Blankaerts op zijn IPad en deze valt uit. Eigenlijk was de scène hierdoor meteen verknald, maar op de een of andere manier wist hij zich er met heel veel charme uit te redden. Hij redde z’n reet.” De sleutel Onze reet redden is eigenlijk iets wat we allemaal doen? “Ja absoluut, zeker ook voor mij persoonlijk. Sinds dit jaar zit ik opeens in de functie van directeur van een groot bedrijf en dat voelt eigenlijk ook een beetje als m’n reet redden! Als kind denk je altijd dat volwassenen precies weten hoe alles zit. En hoe ouder je wordt, hoe meer je erachter komt dat dat niet het geval is.” Troostend Waarom moeten kinderen weten dat volwassenen ook niet alles weten? “Ik denk dat dat troostend kan zijn voor een kind. Ik denk dat je als kind heel lang in een sprookje gelooft, dat je later als volwassene alles zult weten. En dan kunnen ze later teleurgesteld zijn als dat niet waar blijkt te zijn. Hoe eerder een kind daarmee om kan gaan, des te sterker ze zullen zijn.“ Gameshow Hoe vertaal je dat naar een gameshow? “De gameshow is een soort metafoor voor het leven zelf. Er worden allerlei beproevingen, mini-games, mega-challenges en vragen op de kandidaten afgevuurd en daar moeten ze mee omgaan. Het leuke eraan is dat je helemaal meegesleept wordt in de spanning van het spel.” Vlammetje Wie is toch die hoofdsponsor, Mr. Pepper? “Mr. Pepper is de ‘hoofdsponsor’ van De Grote Red Je Reet Show en stiekem ook een beetje een commentaar op het commerciële van televisie. De slogan van Mr Pepper, ‘Geeft je leven pit’, is ook een soort metafoor. Een beetje ‘spice up your life’. En eigenlijk doet kunst en theater dat ook. Het is een vlammetje. Want ondanks dat je geen tactiek hoeft te hebben om te winnen of verliezen, betekent dat niet dat je geen vuur moet hebben. Je moet er wel voor gaan! “
Trouw
“Een sterk geacteerde en komische voorstelling.”
Datum & tijd
Zo 14 nov | 14:30 - 15:45
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Kind (t/m 12 jr) € 10,00
Regulier € 10,00
Incl. limonade en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]