Maartje Kine Speelbeestenii (C)Anne Van Zantwijk 1600 Site

Maartje & Kine

Speelbeesten II

Datum & tijd
Vr 12 nov | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 20,50
Incl. drankje en garderobe

Met ‘Speelbeesten II’ maken Maartje & Kine van de coronanood een deugd. Afgelopen winter stapten ze in hun busje en reden naar Kines thuisland Noorwegen. Geïnspireerd door een sneeuwwitte wereld waar corona niet leek te bestaan, schreven ze over onderwerpen die ze tot dan toe niet aandurfden - die ontbrekende kinderwens, ontspoorde liefdes en de eerste tekenen van dementie bij een van de ouders.
In ‘Speelbeesten II’ brengen Maartje & Kine hun Noorse ervaringen naar de Nederlandse theaters. Want als niemand op vakantie naar Noorwegen kan, dan halen zij Noorwegen wel naar Nederland.

Aangejaagd en opgejut door de gelauwerde schrijver Peer Wittenbols springen deze twee multi-instrumentalisten voor de hongerige leeuwen: met hun rijke verzameling nieuwe nummers klimmen ze bij u in de stad de bühne op. Het publiek is onderdeel van een gewaagd experiment: iedere avond zien nieuwe nummers het levenslicht, andere vallen af. Het resultaat toont een volstrekt nieuwe kant van Maartje & Kine: persoonlijker, gedurfder en veelzijdiger. Maar zoals altijd onweerstaanbaar muzikaal, humoristisch en verfrissend. Als ontketende ‘speelbeesten’ zullen ze het theaterdoek aan flarden zingen.

De NPO zond de documentaire ‘Maartje en Kine buigen niet’ uit, over het schrijfproces van ‘Speelbeesten II’. Deze was in mei te zien op NPO3.

We attenderen u erop dat wij zolang de nu actuele Coronamaatregelen gelden om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Regie Titus Tiel Groenestege
Recensies
Interview
Sami en sneeuw in Speelbeesten II - Op muzikaal avontuur met Maartje & Kine Drums, viool, piano, accordeon en nog veel meer instrumenten bespelen cabaretduo Maartje en Kine in ‘Speelbeesten II’. Tijdens deze verrassende voorstelling nemen ze het publiek mee op reis naar Noorwegen. Met veel zang, dans, komedie, muziekstijlen en animaties wordt het een onvergetelijk winters avontuur in de Noorse wildernis. Net toen ze op het punt stonden om de wereld te veroveren met een nieuwe theatershow, brak corona uit en ging er een streep door 120 voorstellingen. Iets om, zacht uitgedrukt, behoorlijk chagrijnig van te worden. Dat was het muzikale tweetal dan ook. Tot het moment, midden in de lockdown, dat ze besloten om met een gaar bestelbusje vol instrumenten naar Kines thuisland Noorwegen te rijden. Hondenslee “Speelbeesten II is het resultaat van onze belevenissen in de Noorse wildernis”, vertelt Kine Handlykken. “We hebben zo ontzettend veel meegemaakt dat deze voorstelling zich eigenlijk zelf heeft geschreven”, vult Maartje de Boer aan. Om een idee te geven: toen hun busje door bevroren diesel – het was er min 35 – niet meer startte, trokken ze per hondenslee verder. Onderweg leerden ze onder andere de joik, het traditionele gezang van de Sami en de kulokke, een oeroude zangtechniek om koeien te lokken in de bergen. Eenmaal op de eindbestemming: de berghut van Kines ouders, in een dorp waar de sneeuw metershoog lag, begon een nieuw project. Ze maakten er de documentaire ‘Maartje & Kine buigen niet’ voor de NTR. Gedurfd en verfrissend In de sneeuwwitte betoverende omgeving schreven de vriendinnen over onderwerpen die niet eerder zo persoonlijk waren. De ontbrekende kinderwens, stukgelopen relaties en beginnende dementie bij een van de ouders komen terug in Speelbeesten II. Persoonlijk dus, maar ook gedurfd, veelzijdig en zoals altijd muzikaal, humoristisch en verfrissend. Een topavond uit voor volwassenen, maar ook al leuk voor kinderen vanaf een jaar of tien. “Bovendien krijg je hartstikke waar voor je geld”, lacht Kine. “Noorwegen is een duur land om naartoe te gaan. Tot eind december halen wij Noorwegen naar de Nederlandse theaters voor een anderhalf uur durend avontuur vol nieuwe nummers en acts. Waar we in de coronaperiode wel achter zijn gekomen: speelbeesten zijn we. Hongerige leeuwen die iedere avond met veel plezier het podium op springen.”
Datum & tijd
Vr 12 nov | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 20,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]