KOEFNOEN LIVE LIGGEND 3 (C) Mark Engelen 1600 SITE 200522
© Mark Engelen
© Mark Engelen

Koefnoen

Koefnoen Live

Datum & tijd
Vr 20 mei | 20:15 - 21:45
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 37,50
Incl. drankje en garderobe

Scherpe, wervelende en satirische theaterrevue van de Koefnoen-mannen

Na zestien succesvolle seizoenen op televisie trekken de mannen van Koefnoen nu met hun persiflages, types en imitaties het theater in: helemaal live! Up-to-date en fonkelnieuw materiaal, vertolkt door vertrouwde types als happy single Ipie, stijl en klasse-icoon Nesrin, de luidruchtige corps-studentes Fleur en Madelon, recreatief gebruiker slash sekswerker Annet en het onverwoestbare ANWB-koppel Okko en Eus.

Na een jaar van hamsteren, huidhonger en hoestschaamte, van online-borrels en afhaal-cuisine van de sterrenchef, krabbelen we langzaam weer op uit de lockdownmodus. Wat is er gebeurd? Wat is er veranderd? We zouden alles anders gaan doen, maar wat is er nog over van onze quarantaine-idealen? Hebben we elkaar voor de gek gehouden of zijn we gek gemaakt? Op Zoom kon je anderen nog uit zetten, maar hoe doe je dat live? Hoe pak je je leven weer op, en wat is dat dan voor leven? Dat wat je had of wat je had willen hebben? Wat gaan we doen? Wordt het een stap terug of een sprong vooruit?

In rake, herkenbare en confronterende sketches, songs en scènes storten Owen Schumacher, Jeremy Baker en Paul Groot zich in een scherpe, wervelende, satirische theaterrevue over veranderen, vernieuwen of vastroesten.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15 - 21:45
20:15 - 21:45
Grote Zaal
Grote Zaal
20:15 - 21:45
20:15 - 21:45
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Owen Schumacher, Jeremy Baker, Paul Groot, Kiki van Deursen en Sanne Franssen
Regie Jos Thie
Recensies
Parool
"….prachtig vormgegeven voorstelling"(...) "De Zeeuwse dames Roelfje en Wimpje blijken helemaal bij de tijd en gaan op in een absurde, schitterend vormgegeven reis."
I Love Theater
"De timing is perfect en de types passen hen als gegoten."(...) "Het is zeker dat alle Koefnoen liefhebbers volledig aan hun trekken komen in deze flitsende voorstelling."
NRC
"….een groots opgezette, kleurrijke revue" (...) "Bewonderenswaardig zijn de rappe scène- en kostuumwisselingen van de (uitstekend acterende) performers, net als de rijke uitdossingen en decors."
Interview
Het succesvolle tv-programma Koefnoen keert terug! In het theater laten Paul Groot, Jeremy Baker en Owen Schumacher zien dat ze het geraffineerde typeren nog altijd tot in de puntjes beheersen. Raak, herkenbaar en een tikkie confronterend KOEFNOEN LIVE Een nieuwe start in het theater Het tv-programma Koefnoen gaf van 2004 tot 2017 zijn grappige en satirische kijk op het nieuws, met behulp van imitaties van Bekende Nederlanders, eigen personages en persiflages op bekende tv-programma’s. Daarna gingen de makers, Owen Schumacher, Paul Groot en Jeremy Baker – medeschrijver en –speler sinds het eerste seizoen – in eerste instantie hun eigen weg. Maar het begon te jeuken… Owen Schumacher: “Er gebeurde van alles in de actualiteit waarvan wij steeds vaker dachten: hoe zouden onze types daarop reageren? Vooral onze eigen personages als Ipie, de happy single met haar rode rugzakje, de kakkers Joris en Monique of Okko en Eus, het ANWB-stel.” Hoe verplaats je zo’n bekend programma van tv naar theater? Jeremy Baker: “Het idee is een satirische revue, heel afwisselend, met sketches, songs en scènes. En af en toe een persoonlijke noot, een monoloog of juist een tapdans-act. Het wordt zeker geen herhaling of greatest hits van tv, we schrijven alles nieuw. En we zijn met zijn vijven, we nemen nog twee fantastische dames mee: actrice Kiki van Deursen en cabaretière Sanne Franssen.” Tweede uitdaging is om de actualiteit te vangen… Paul Groot: “De rode draad van de voorstelling is verandering en hoe je daarmee omgaat. Er is best veel gebeurd sinds we niet meer op tv zijn. Veel onderwerpen waar je je ineens toe moet verhouden, zeker na anderhalf jaar corona-pandemie en lockdowns. We willen onderzoeken hoe onze types daar op reageren. Gaan mensen vastgeroest door op de oude voet of vernieuwen ze?” Schumacher: “Ik ben wel benieuwd hoe Joris en Monique, het yuppenstel, al zoomend thuis hun werk hebben gedaan. Heeft de kakkineuze Guurtje wel geklapt voor de zorg? De ouders van basisschool De Karrekrak hebben te maken gehad met thuisonderwijs en leerachterstanden. Daar moeten we iets mee. Onze types hebben allemaal zo hun eigen manier van hoe ze met de grote veranderingen van de afgelopen tijd zijn omgegaan. In de herkenbaarheid daarvan zit de lol voor het publiek. En voor ons.” Koefnoen grossierde in het nadoen van Bekende Nederlanders. Zien we die terug in het theater? Groot: “Dat is natuurlijk lastiger, want we kunnen niet elke keer anderhalf uur pauze inlassen om make up, haar en kleding aan te passen. Dus dat doen we met simpele middelen. Of met precies de juiste stem.”
Datum & tijd
Vr 20 mei | 20:15 - 21:45
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 37,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]