Joost Zwagerman Lezing Foto Werry Crone 3
© Werry Cone

Joost Zwagerman Lezing 2021

Manon Uphoff

Datum & tijd
Do 18 nov | 20:00 - 21:30
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 17,50
Incl. drankje en garderobe

De 4e editie van de Joost Zwagerman Lezing wordt verzorgd door Manon Uphoff, één van Nederlands beste schrijvers, die in 2020 voor haar totale oeuvre werd bekroond met de driejaarlijkse Charlotte Köhler-prijs. Uphoff is behalve schrijver ook beeldend kunstenaar. In haar lezing zal zij dieper ingaan op de kracht van beelden en de kracht van taal en op de vraag hoe literatuur, film en beeldende kunst ons met hun verschillende talen toch op eenzelfde manier zo kunnen beroeren.

Na afloop van de lezing wordt Manon Uphoff geïnterviewd door Wieteke van Zeil, kunsthistorica en publiciste, bekend van haar rubriek in de Volkskrant en van het tv-programma Kijken is gevoel

Het avondprogramma wordt ingeleid door schrijver Ronald Giphart, die op persoonlijk wijze terugblikt op zijn vriendschap met Joost Zwagerman, en wat deze voor hem betekend heeft.

De muzikale invulling is in handen van Frederique Spigt, die onder andere een lied op tekst van Joost Zwagerman ten gehore zal brengen.

Tijdens deze avond wordt ook de winnaar bekend gemaakt van de Joost Zwagerman Essayprijs 2021, waarvoor zes auteurs zijn genomineerd. De genomineerde essays zijn al te lezen op https://www.mdnl.nl/

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:00 - 21:30
20:00 - 21:30
Grote Zaal
Grote Zaal
Datum & tijd
Do 18 nov | 20:00 - 21:30
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 17,50
Incl. drankje en garderobe