07 Kika Sprangers Door Tom Van Huisstede 1600 (1)

Jazz Café

Kika Sprangers en Koen Schalkwijk

Datum & tijd
Ma 25 okt | 20:30 - 22:30
Locatie
Plein Zaal
Prijzen
Regulier € 15,00
Incl. drankje en garderobe

De Plein Zaal van TAQA Theater De Vest verandert in een intieme jazzclub voor de nieuwe serie Jazz Cafés. Kom luisteren naar een afwisselende line-up met (inter)nationale jazzmuzikanten van topkwaliteit. Deze gastartiesten worden begeleid door initiatiefnemers Marc Schenk (drums) en Kasper Kalf (bas).

Deze editie wordt verzorgd door Kika Sprangers en Koen Schalkwijk.

Kika Sprangers
Met haar fluwelen geluid, sprankelende klanktaal en meeslepende composities behoort de Nederlandse saxofonist, componist en bandleider Kika Sprangers (Nijmegen, 1994) tot een van de meest hartveroverende musici die ons land rijk is. Ze vindt haar inspiratie bij grote portretfotografen als Anton Corbijn, sterke karakterschrijvers als Griet op den Beeck en filmische artiesten als de Noorse saxofonist Mette Henriette. De verstilde hartstocht die hun werk kenmerkt wil Kika ook in de kern van haar muziek vatten. Na het uitbrengen van haar EP 'Leaves of Lily' (2017) werd Sprangers benoemd tot Young Vip 2018. In het kader van deze titel toerde ze met haar kwintet en Large Ensemble langs vele gerenommeerde jazzclubs en -festivals, waaronder het Bimhuis en North Sea Jazz. Haar debuutalbum 'Human Traits' werd gereleased in september 2019 in het Bimhuis, gevolgd door een Nederlandse tour met haar Large Ensemble. Dit album werd in 2020 genomineerd voor de Edison Jazz/World Publieksprijs en de Edison Jazz Nationaal. Ook werd Kika dit jaar uitgeroepen als een van de 101 veelbelovende kunstenaars van Nederland en België door het NRC.

Koen Schalkwijk
Kika wordt tijdens dit Jazz Café begeleid door pianist Koen Schalkwijk. Deze Rotterdammer behaalde in 2013 zijn masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij leidt de band Koeniverse3 waarmee hij onlangs een CD uitbracht, 'Two Cities ft. Joris Roelofs'. Hij speelde op onder andere Jazz International Rotterdam en in het Bimhuis in Amsterdam en is vanwege de warme klanken van de Wurlitzer (een elektromechanisch toetsinstrument) fervent gebruiker van dit bijzondere instrument.

We attenderen u erop dat wij zolang de nu actuele Coronamaatregelen gelden om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30 - 22:30
20:30 - 22:30
Plein Zaal
Plein Zaal
Recensies
De pers over Kika Sprangers
“Kika vertelt een verhaal zoals alleen de allergrootste jazzbeloftes dat kunnen.” (Volkskrant, ****) “Een persoonlijkheid met een volwassen geluid, flair en bevlogenheid.” (Het Parool, ****)
Datum & tijd
Ma 25 okt | 20:30 - 22:30
Locatie
Plein Zaal
Prijzen
Regulier € 15,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]