210818Canneliennijland20211513 High Res 1600
@ Annelien Nijland

In goed gezelschap van Laura van Dolron

Geen verhaal

Datum & tijd
Za 16 apr | 20:30 - 21:45
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 20,00
Incl. drankje en garderobe

Een poëtisch theaterconcert zonder verhaal, met stilte en taal. Op zoek naar dat wat ons bindt in plaats van wat ons scheidt.

De verhalen die we ons laten vertellen over wie we zijn en wat ons leven is, lijken troost en veiligheid te bieden. Maar zitten ze ons niet in de weg?
Omdat het altijd anders loopt...

Ik dacht dat mijn kinderen in een gezin zouden opgroeien met twee verliefde ouders. Dat is niet zo. Dat doet pijn. Maar is het de realiteit die pijn doet? De realiteit waarin ik heel gelukkig knuffel met mijn dochters in bed? Of is het het verhaal dat ik mezelf vertel? Ik denk het tweede. Ik doe een poging los te komen van het verhaal. Los van wat ik denk dat het MOET zijn kijken naar wat er IS.

Voorbij het verhaal deze keer, met alles wat ik niet weet of kan beheersen. Met lege handen en een hart vol liefde. Op zoek naar dat was ons bindt in plaats van wat ons scheidt, ook in tijden van scheiding. Voorbij de mening en het eigen gelijk, dichter bij elkaar, als jullie dat ook willen ten minste.

Een poëtisch theaterconcert zonder verhaal, met stilte en taal. Over liefde en loslaten. Vooral loslaten, van het verhaal. De dingen die niet hoeven te claimen dat ze “ertoe doen”, omdat ze er gewoon zijn. Wat is belangrijk, en wat IS gewoon.

LAURA VAN DOLRON
Laura van Dolron creëerde haar eigen genre Stand-up philosophy. Zij pendelt tussen het theater en de wereld, tussen TL licht en theaterlamp. Het maatschappelijke en het persoonlijke verbindt zij op zo’n manier dat het elkaar versterkt in plaats van tegenspreekt. Muziek is een onderdeel van haar taal, omdat muziek -net als stilte- ruimte maakt voor dat wat woorden overstijgt.

Vers van De Vest: op theateravontuur
Dit is een Vers van De Vest voorstelling. Ga mee op theateravontuur en kies uit 20 bijzondere producties je eigen serie. Voor 5 voorstellingen betaal je € 45 en voor 10 voorstellingen slechts € 80 (dus € 9 of € 8 per voorstelling, inclusief een drankje). Bij het bestellen voor deze voorstelling kun je kiezen voor één van de Vers van De Vest pakketten.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30 - 21:45
20:30 - 21:45
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Concept: Laura van Dolron | Spel, muziek en uitvoering: Laura van Dolron, Frank van Kasteren, Wilko Sterke e.a.
Recensies
De Standaard over De Nieuwe Laura
"Maar ze is in de eerste plaats een meester-verstelster, iemand die je meesleept in een verhaal dat aan de kern van het menselijke zijn raakt, en getuigt van lijden en vergeving, ook voor zichzelf."
NRC over De Nieuwe Laura
‘Meesterverteller’
Datum & tijd
Za 16 apr | 20:30 - 21:45
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 20,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]