DISAPPEARANCE Highres 1 1600 Site

ICKamsterdam

Disappearance

Datum & tijd
Wo 19 jan | 20:15 - 21:20
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 22,50
Incl. drankje en garderobe

DISAPPEARANCE
Hoe ethergolven tot leven komen

With the lights out, it's less dangerous
Here we are now, entertain us
I feel stupid and contagious
Here we are now, entertain us
A mulatto, an albino, a mosquito, my libido
Yeah, hey
Nirvana -- Smells like Teenspirit

Disappearance is een ode aan het verdwijnen. Veel van wat we als normaal beschouwden, zijn we door corona kwijtgeraakt. Het ging niet alleen om onze gezondheid, ook de kracht en kwetsbaarheid van intuïtie, naïviteit, urgentie en open-mindedness stonden op het spel. Maar ook dat heeft weer een einde. We realiseren ons dat wanneer iets verschijnt, dat ook weer zal verdwijnen. En dan zal er weer iets nieuws verschijnen, zij het wellicht in een andere vorm of een andere gedaante.

In deze fascinerende voorstelling komen 11 dansers, muziek, projecties, licht, een radiopresentator en kinderstemmen samen in de ether. In een tussenruimte waar alles verdwijnt en verschijnt, waar lichamen verlangen naar een stem en stemmen verlangen naar een lichaam. De voorstelling is een zintuiglijke beleving, die start in het donker en, via blauw – rood – geel, uitkomt in het licht, in onbevangenheid en hoop, van een simpel zwart naar een complex wit gat.

De intrigerende projecties van filmmaker Ruben van Leer creëren een mystiek schimmenrijk, waarin dat wat verdwenen is voelbaar wordt: een vervlogen beweging, een (on)grijpbare herinnering, een handreiking. In de ether gaan de dansers een confrontatie aan met het soundpalet van geluidskunstenaar Salvador Bree, die popsongs van o.a. David Bowie, Björk en Radiohead versnijdt met de radio, kinderstemmen en elektronische muziek.

Disappearance is het tweede deel van het tweeluik Appearance-Disappearance. De voorstelling ging in première in Luxemburg in 2019 en werd lovend ontvangen door de internationale pers. De Nederlandse première moest door corona worden uitgesteld, maar de voorstelling is nu met een vrijwel nieuwe cast toch in Nederland te zien.

‘Disappearance is een essentieel, betoverend en diepgaand stuk dat iedereen oproept om de eigen keuzes over het leven ter discussie te bevragen.’ - Thomas Hahn (dansercanalhistorique.fr)

We attenderen u erop dat de mogelijkheid bestaat dat we u vanaf september om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15 - 21:20
20:15 - 21:20
Grote Zaal
Afgelast
Grote Zaal
Cast & info
Spel Concept & choreografie: Emio Greco, Pieter C. Scholten | Dans: ICK-Ensemble, ICK-Next| Tekst en onderzoek: Florian Hellwig | Coproductie: Les Théâtres de la Ville de Luxembourg (LB), Cankarjev Dom Ljubljana (SL)
Datum & tijd
Wo 19 jan | 20:15 - 21:20
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 22,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]