Zwanenmeer2020hollandopera 06 03 22 1600 Site

Holland Opera

Zwanenmeer (6+)

Datum & tijd
Zo 6 mrt | 14:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 10,00
Kind (t/m 12 jr) € 10,00
Incl. limonade en garderobe

Een familievoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar.

Holland Opera brengt het sprookje Zwanenmeer, gebaseerd op het beroemd ballet van Pjotr Tjaikovski en De Wilde Zwanen van Hans Christian Andersen. 2-voudig Gouden Griffelwinnaar Simon van der Geest schreef het libretto. De koning is op zoek naar een bijzondere vrouw om mee te trouwen. Maar wat maakt iemand bijzonder? Wat moet je dan allemaal kunnen? Die avond geeft hij een bal. Elize en Azalea trekken lootjes wie naar het bal mag. Elize wint, maar belooft vóór twaalf uur thuis te zijn. Thuis treft ze Azalea aan, die beweert dat een boze heks de zusjes heeft omgetoverd tot zwanen. Elize gaat wanhopig op zoek naar haar zusjes…


We attenderen u erop dat de mogelijkheid bestaat dat we u vanaf september om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
14:30
14:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Elize: Charlotte Houberg - Azalea en harp: Ekaterina Levental - Koning: Niek Idelenburg - Viool: Heleen Knoop - Cello: Gerda Marijs - Klarinet: Diederik Ornee
Muziek Pjotr Tjaikovski | arrangementen: Jesse Passenier en Niek Idelenburg
Regie Joke Hoolboom
Recensies
NRC ????
Opera Zwanenmeer voor kinderen is een voltreffer: eenvoudig, maar goed gebracht! Zwanenmeer heeft diverse troeven: het arrangement van Tsjaikovski voor viool, cello, klarinet en harp, ja, dat werkt, waarschijnlijk juist omdat ook het origineel zo sterk melodisch is. Andere troef is het laagdrempelige, dramaturgisch slimme libretto. Het biedt een fijne combinatie van tumultueuze tweespraken en contemplatieve solostukjes en doet glimlachen om zinnen als 'kom dansen, pak je kansen!' en 'ik ruik naar honing, ik wil een kroning!'. Ruim vijftig minuten vliegen voorbij.
Volkskrant ????
Meng het ballet van Het Zwanenmeer met het sprookje De Wilde Zwanen, voeg een vleug Assepoester toe, en je hebt een leuk libretto voor een jeugdopera! Regisseur Joke Hoolboom is uiterst effectief, met mobiele smeedijzeren hekken, dwarrelende sneeuw en een in het rood gehulde koning op een balkon vol lampenkappen, krijgt zelfs de brandtrap betekenis. Ook de kostumering (Martijn J. Kramp) is een plaatje. Bovendien keren op dramatische momenten in de muziekbewerking herkenbare thema’s terug uit de balletmuziek van Tsjaikovski.
Datum & tijd
Zo 6 mrt | 14:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 10,00
Kind (t/m 12 jr) € 10,00
Incl. limonade en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]