HNT Yerma 2021 By Gordon Meuleman 1600 Site 131121

Het Nationale Theater

Yerma

Datum & tijd
Za 13 nov | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 23,50
Incl. drankje en garderobe

Diep verlangen naar een volmaakt leven

Twee jaar zijn Yerma en Juan getrouwd. Juan lijkt tevreden met wat hij bezit: zijn huis, zijn schapen, zijn land. Maar Yerma is ongelukkig. Zij verlangt naar een vrij en hartstochtelijk leven. De eenzaamheid verstikt haar. De zwangerschap van haar vriendin Maria en de aantrekkingskracht tot jeugdvriend Victor confronteren haar met een existentiële leegte. Jaren verstrijken, en Yerma raakt geobsedeerd door de gedachte dat een kind haar leegte zal vullen. Haar relatie met Juan komt onder steeds grotere druk te staan, tot ze uiteindelijk een dramatische daad verricht.

Dertigersdilemma
‘Wat is een volmaakt leven?’ is de vraag waarmee regisseur Eline Arbo zich op 'Yerma' stort. De Spaanse dichter en toneelschrijver Federico García Lorca schreef met 'Yerma' (1934) een poëtische tekst over de positie van de vrouw in een typische mannenwereld. Hoe de levens en de ontwikkeling van vrouwen werden gesmoord in taboes en verstikkende tradities. Waar in Lorca’s tijd het moederschap vrijheid opleverde, lijkt het nu vaak eerder een inperking van vrijheden. In hoeverre bepaalt het krijgen van kinderen je levensgeluk?

Eigenzinnig, muzikaal en poëtisch
Eline Arbo maakt van 'Yerma' een eigenzinnige, muzikale en poëtische voorstelling. Eerder regisseerde zij onder meer de bejubelde voorstellingen 'Het lijden van de jonge Werther' en 'Weg met Eddy Bellegueule'.

We attenderen u erop dat de mogelijkheid bestaat dat we u vanaf september om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Mariana Aparicio Torres, Bram Coopmans, Lina Heijmans Antoinette Jelgersma, Rick Paul van Mulligen, June Yanez en Marie-Mae van Zuilen
Regie Eline Arbo
Datum & tijd
Za 13 nov | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 23,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]