Jekkers1 1600 Site 0904

Harrie Jekkers

Achter de duinen

Datum & tijd
Za 9 apr | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 32,50
Incl. drankje en garderobe

Sympathieke Klein Orkest-voorman terug met cabaretvoorstelling.

Harrie Jekkers stond vanaf september 2018 met een nieuwe cabaretvoorstelling exclusief in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Hij trad hiermee in de voetsporen van Paul van Vliet, die ruim zes jaar bezoekers uit het hele land op de zondagmiddag naar Den Haag trok.
De voorstelling draagt de titel Achter de duinen. Het is voor het eerst sinds 23 jaar dat de in Den Haag geboren en getogen cabaretier weer in een solo-cabaretvoorstelling te zien was.

In Achter de Duinen vertelt Jekkers middels liedjes en conferences over zijn Haagse jeugd. Over zijn Hagenese vader die hield van ADO, klaverjassen en bier en over zijn Haagse moeder die meer Hagenaer was dan Hagenees en die haar zoon de liefde bijbracht voor de iets meer verheven dingen van het leven. Maar de voorstelling zal niet blijven steken in nostalgie over de veilige vijftiger jaren toen vader nog zorgde voor brood op de plank dat door moeder werd besmeerd, belegd en in vier stukjes werd gesneden. Het Den Haag dat door de jaren veranderde komt ook ruim aan bod.
Ongeveer een derde van de voorstelling gaat over het eiland Ibiza en de ‘campo’ waar Jekkers woont.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Teksten en composities: Harrie Jekkers, Koos Meinderts & Harrie Jekkers
Recensies
Theaterkrant:
“Wanneer hij zijn gitaar pakt en een van zijn liedjes zingt, is de magie uit het verleden terug. (...) Jekkers zingt miniverhaaltjes, vaak met een diepere laag en een bredere betekenis. (...) Woorden die luikjes openmaken, herinneringen oproepen, kippenvel bezorgen en ontroeren.”
Datum & tijd
Za 9 apr | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 32,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]