De Koning Bakt Een Huis 071121 1600 Site

De Witte Pomp

De Koning bakt een huis (2+)

Datum & tijd
Zo 7 nov | 10:00
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 10,00
Kind (t/m 12 jr) € 10,00
Incl. limonade en garderobe

Blootpad is een verlegen dier en altijd thuis. Hij draait potten en vazen van klei die hij in zijn kelder onder zijn huisje opgraaft. Nooit komt hij buiten de deur. Op een dag ligt er een brief op de deurmat. Olifant is jarig en Blootpad mag net als alle andere dieren op zijn feestje komen. Deze brief maakt Blootpad heel onrustig en uit paniek frommelt hij de brief op en gooit hem weg...

De koning bakt een huis is een kleine, poëtische voorstelling over jezelf durven zijn. Over bang zijn en durven. Over je verstoppen en tóch te voorschijn komen. Over grote thema's op een kleine schaal. Met èèn poppenspeler en èèn muzikant.

We attenderen u erop dat wij zolang de nu actuele Coronamaatregelen gelden om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
10:00
10:00
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Recensies
Over De Witte Pomp
De Witte Pomp maakt eigenzinnige muziek- theatervoorstellingen voor jong en oud waarin poppen, acteurs en live muziek gecombineerd worden. We willen ons publiek raken met verhalen waarin het ambacht van poppenspel een prominente plaats inneemt. Onze voorstellingen, waarin beeld en muziek dé dragers zijn, kun je in de Nederlandse theaters en scholen zien en soms worden we ook uitgenodigd op theaterfestivals in het buitenland. Meike van den Akker is artistiek initiator van De Witte Pomp. Zij heeft twintig jaar ervaring in de discipline poppen- en objecttheater, als theatermaker, poppenbouwer en actrice/ poppenspeler. Van 2003- tot 2013 was zij artistiek leider van Tg. Winterberg. Daarna heeft ze negen jaar als freelance theatermaker en -speler bij verschillende gerenommeerde theatergroepen gewerkt, zoals Nationaal Toneel, Opera 2Day, Ulrike Quade Company, Het Houten Huis en Nationale Opera & Ballet. Daarnaast is ze momenteel te zien als èèn van de poppenspelers in de peuter en kleuterserie 'Dropje' van de NTR. De koning bakt een huis is een kleine, poëtische voorstelling over jezelf durven zijn. Over bang zijn en durven. Over je verstoppen en tóch te voorschijn komen. Over grote thema's op een kleine schaal. Met èèn poppenspeler en èèn muzikant. De koning bakt een huis is gebaseerd op het kinderboek “De Koning bakt een huis” van illustratrice Annemarie van Haeringen, Leopold.
Datum & tijd
Zo 7 nov | 10:00
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 10,00
Kind (t/m 12 jr) € 10,00
Incl. limonade en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]