De Warme Winkel Met Voorbedachte Rade ©Sofie Knijff 2304 DWW 1600 Site
© Sofie Knijff

De Warme Winkel

MET VOORBEDACHTE RADE

Datum & tijd
Za 23 apr | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 18,50
Incl. drankje en garderobe

De mens is echt een succesverhaal. Sinds hij 2,5 miljoen jaar geleden de vlaktes van Oost-Afrika verliet is zijn opmars niet meer te stuiten. Door zijn aanpassingsvermogen, communicatievaardigheden en uitzonderlijke oplossingsgerichtheid heeft hij zich opgewerkt tot hét zoogdier om rekening mee te houden. Maar dit succesverhaal begint zichzelf met scherpe tanden in zijn weke staart te bijten. De planeet is kaal gegraasd en de mens staat voor de grootste uitdagingen in zijn relatief korte geschiedenis; hoe gaat hij zichzelf te lijf? Hoe gaat hij dit varkentje wassen? Hoe lost hij dit nu weer op?

We kennen De Warme Winkel als een zichzelf respecterend theatergezelschap maar in het licht van de opdoemende klimaatcatastrofe wordt elke artistieke pretentie afgeworpen en gaan ze vol voor maximaal resultaat. In de staat van zelfverdediging waar de mens zich in heeft gedraaid is het pompen of verzuipen.

De voorstelling is het derde deel van een drieluik waarin De Warme Winkel overbevolking onderzoekt. Wat moet je als individu met zo’n oeverloos probleem? En hoe kan je je wapenen tegen het besef van overtolligheid? Door te excelleren en zo boven middelmatigheid uit te stijgen: Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or (2019, geselecteerd voor het Vlaams en het Nederlands Theaterfestival). Zoek je de schoonheid in ascese en verklein je hiermee jouw ecologische voetafdruk: Afscheidstournee (2020, een spraakmakende theatertournee per fiets). Of moeten we verder met minder: MET VOORBEDACHTE RADE. In dit derde deel wordt moord onderzocht als mogelijke oplossing. It better be funny!

Vers van De Vest: op theateravontuur
Dit is een Vers van De Vest voorstelling. Ga mee op theateravontuur en kies uit 20 bijzondere producties je eigen serie. Voor 5 voorstellingen betaal je € 45 en voor 10 voorstellingen slechts € 80 (dus € 9 of € 8 per voorstelling, inclusief een drankje). Bij het bestellen voor deze voorstelling kun je kiezen voor één van de Vers van De Vest pakketten.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Vincent Rietveld, Mirthe Labree en Anne-Chris Schulting
Regie Eindregie: Lara van Hoof
Recensies
Het Parool over Afscheidstournee:
“Highbrow en briljant”
Trouw (????) over Afscheidstournee:
“Géén vakantie op Bali is ook leuk, demonstreert De Warme Winkel met overtuiging.”
Volkskrant (????) over Afscheidstournee:
“Deel 2 van de trilogie waarin De Warme Winkel overtolligheid onderzoekt, zit vol geestige, associatieve scènes.” “Met de weinige decormiddelen roepen Vincent Rietveld en consorten fraaie beelden op.”
Datum & tijd
Za 23 apr | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 18,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]