•Toneelmakerij HANS & GRIET © Jan Hoek Landscape 1600 (1)
© Jan Hoek
© Jan Hoek

De Toneelmakerij en Silbersee

Hans & Griet (7+)

Datum & tijd
Vr 29 okt | 19:30 - 20:45
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 18,00
Kind (t/m 12 jr) € 15,50

Magisch muziektheater voor de hele familie.

Dit keer verdwalen Hans en Griet niet in het bos. Door hun ouders op straat gezet, zwerven ze ’s nachts door de verlaten straten van de grote stad. Onderweg ontmoeten ze allerlei wonderlijke figuren. Zoals de vadsige PatatDuif die zijn mening over de stad niet onder stoelen of banken steekt, de Nachtvlinder die je een geweldige avond belooft en de Draaiorgeldraaier met zijn valse muziek. Gaan ze ooit nog terug naar hun ouders of rooien ze het liever zelf?

Een bitterzoete mix van opera, spel, zang, hiphop en dans maken dit Grimmige sprookje tot een onvergetelijke ervaring voor de hele familie. Een spannend, grappig en ontroerend coming-of-age verhaal met verrassende videobeelden van je eigen stad.

In de voorstelling wordt gebruik gemaakt van stroboscopische effecten.

We attenderen u erop dat wij zolang de nu actuele Coronamaatregelen gelden om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
19:30 - 20:45
19:30 - 20:45
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Laura Bohn, Jan-Paul Buijs, Yung-Tuan Ku, Arnout Lems, Genevieve Murphy, Nienke Nasserian, Carl Refos, Michaela Riener, Rop Verheijen | compositie: Engelbert Humperdinck, Genevieve Murphy | muzikale leiding: Romain Bischoff | libretto: Jibbe Willems
Regie Paul Knieriem
Recensies
Survivallen met Griet “Het is niet erg om te verdwalen, dan kom je nog eens ergens” Stel je eens voor dat je net als Hans en Griet helemaal de weg kwijtraakt in de grote stad. Dan zou het toch superfijn zijn als je een survival kit bij je had? De Toneelmakerij en Silbersee hebben daar iets op bedacht; Dwaal straks net als Griet rond in de buurt van de schouwburg, terwijl je naar operamuziek uit de voorstelling luistert en zet al je survival skills in om daarna heelhuids weer bij het theater terug te komen. Vanaf een week voor de voorstelling kunnen bezoekers een gratis survival kit afhalen. Een doosje vol inspirerende opdrachten (uitgerust voor 4 personen) en mooie muziek om je eigen Griet queeste te beleven. Het enige wat je zelf nodig hebt is een telefoon met koptelefoon/headset voor iedere deelnemer of een telefoon met speaker. De dwaaltocht duurt ongeveer anderhalf uur en is geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar (waarvan minimaal een volwassene). Zo lang de voorraad strekt! Let op: het afhalen van de doosjes kan uitsluitend op dinsdag t/m zaterdag tussen 17.00 uur en 19.00 uur
Recensies
De Volkskrant, Vincent Kouters (***) “Hans en Griet is een moderne en originele make-over van het klassieke sprookje” Het Parool, Wendy Lubberding “Samenwerking [tussen de Toneelmakerij en Silbersee] blijkt opnieuw goed voor een spannende update van een operaklassieker” (...) “Jibbe Willems schreef een smeuïg nieuw libretto” (...)“zij [Griet en de heks] liggen als meisje en vrouw in elkaars verlengde en tonen het publiek het belang van eigenwaarde, respect en zelfbeschikking” (...) “Knieriem en zijn eigenzinnige team plaatsen het verhaal trefzeker in de stad in plaats van het bos.” (...) “de heks is een heerlijke rol van Laura Bohn” Theaterkrant, Margriet Prinsen (Keuze van de criticus) “magisch muziektheater vol wonderlijke personages, grappige én behoorlijk enge avonturen” (...) “het ziet er prachtig uit en vooral de kostuums (Jorine van Beek) zijn een lust voor het oog” (...) “heldere, geestige tekst, afwisselende muziek en goede synergie tussen acteurs en zangers” (...) “Jibbe Willems schreef een nieuwe tekst, op rijm en op de melodielijnen van Engelbert Humperdincks opera Hänsel und Gretel (1893), heel helder en vol geestige invallen, soms rauw en op het randje, soms heel poëtisch” NRC Handelsbad (***) "Feministische update van klassiek sprookje"(...) een grote dosis spelplezier"(...) "vormgeving en muziek zijn prachtig"(...) een prikkelende ontknoping, waarin een spannend spel wordt gespeed met de verwikkelingen en de moraal van het oorspronkelijke verhaal"
Datum & tijd
Vr 29 okt | 19:30 - 20:45
Zonder pauze
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 18,00
Kind (t/m 12 jr) € 15,50
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]