De Surinamemonologen En Collectie Ellen De Vries 110222 1600 Site
© Ellen de Vries

De Suriname Monologen

Na een groot succes in de NIeuwe Kerk, nu op tournee

Datum & tijd
Vr 11 feb | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 22,50
Incl. drankje en garderobe

Leer het veelzijdige Suriname kennen tijdens De Suriname Monologen. Een bijzondere avond over de 20e-eeuwse kopstukken uit de rijke Surinaamse geschiedenis, met een topcast én live muziek. In een spectaculaire setting ziet u de verhalen van invloedrijke Surinamers als Johan Ferrier, Sophie Redmond en Desi Bouterse - of van de Amsterdamse Nola Hatterman die zich met hart en ziel verbonden voelde met het land. Zes indrukwekkende, inzichtgevende monologen, waarvan er per voorstelling twee te zien zullen zijn.

De monologen in Alkmaar zijn van John Ferrier en Jagernath Lachmon, Henck Arron en Johan Adolf Penge.

Vers van De Vest: op theateravontuur
Dit is een Vers van De Vest voorstelling. Ga mee op theateravontuur en kies uit 20 bijzondere producties je eigen serie. Voor 5 voorstellingen betaal je € 45 en voor 10 voorstellingen slechts € 80 (dus € 9 of € 8 per voorstelling, inclusief een drankje). Bij het bestellen voor deze voorstelling kun je kiezen voor één van de Vers van De Vest pakketten.

We attenderen u erop dat de mogelijkheid bestaat dat we u vanaf september om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30
20:30
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Recensies
De Suriname Monologen - John Ferrier
Johan Ferrier is de laatste gouverneur en eerste president van Suriname. Johan Ferrier (Felix Burleson) was gouverneur én president van Suriname. Geen enkele andere politicus ter wereld heeft beide ambten bekleed. Zijn credo was: ‘Mensen moeten zich ontwikkelen en de gelegenheid krijgen om zich te ontwikkelen.’ In 1980 verliet hij zijn geboortegrond en ging in Nederland wonen. Hij zei: ‘Ik verblijf in Nederland’, nooit dat hij er woonde.   Ferrier heeft zichzelf altijd als balling gezien en hoopte ooit terug te keren. Het is er niet meer van gekomen. Hij had het hoogste ambt vervuld en woonde later relatief teruggetrokken in Oegstgeest. Hoe ga je om met het verlangen naar je geboorteland terwijl je ziet dat het onherroepelijk veranderd is? In wat voor perspectief zet je je leven dan? alle gevolgen van dien. Regie: John Leerdam Spel: Felix Burleson Tekst: Paulette Smit Muziek: Harto Soemodihardjo (muzikale regie en gitaar), Walter Muringen (trompet) Zang: Anna Makaloy
De Suriname Monologen - Jagernath Lachmon, Henck Arron en Johan Adolf Pengel
Jagernath Lachmon, Henck Arron en Johan Adolf Pengel dachten alle drie – komend vanuit verschillende etnische groepen – heel verschillend over de onafhankelijkheid.   Onder een boom in het hiernamaals drinken Henck Arron, Jopie Pengel en Jagernath Lachmon een Parbo op 44 jaar onafhankelijkheid. ‘Waarom moest je zo snel gaan? Wie heeft je gestuurd? Kijk wat er met mijn land is gebeurd.’ ‘Jij wilde het zelf ook, mang! Dat zei je de hele tijd.’ ‘Ik zei het om Holland te laten schrikken, niet om het echt te doen.’   Een trialoog vol spijt, trots, weemoed en what if’s. Regie: John Leerdam Spel: Rabin Baldewsingh, Ruurt de Maesschalck en Roy Ristie Tekst: Sheila Sitalsing Muziek: Harto Soemodihardjo (muzikale regie en gitaar), Walter Muringen (trompet) Zang: Anna Makaloy
Datum & tijd
Vr 11 feb | 20:30
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 22,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]