Guy And Roni 1600 Site

Club Guy & Roni + Slagwerk Den Haag

Freedom

Datum & tijd
Di 16 nov | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 21,00
Incl. drankje en garderobe

'Freedom' is een explosieve, high-energy en ontroerende dansvoorstelling, in de (inmiddels 20-jarige) traditie van Club Guy & Roni. De voorstelling wordt gemaakt door Roni Haver en Guy Weizman, en gespeeld door het prijswinnende ensemble van dansers en muzikanten van de Club en Slagwerk Den Haag.

Wie betaalt de prijs voor onze vrijheid? Wie sluiten we op in een gevangenis of vluchtelingenkamp om onszelf vrij te kunnen voelen? Wie ontzeggen we hun bewegingsvrijheid, zodat wij veilig kunnen reizen?

'Freedom' is, na 'Happiness', 'Phobia' en 'LOVE' een nieuwe Club Guy & Roni-dansvoorstelling over menselijke emoties en waarden.

Vrijheid is een van onze belangrijke waarden. Een waarvoor oorlogen werden en nog steeds worden gevoerd. Toch is vrijheid een rekbaar begrip, waarvan we hier in Nederland soms te snel denken dat hij ‘gratis’ is. Wat vaak onzichtbaar blijft is het feit dat we van anderen de vrijheid beperken, zodat hij die van ons overeind blijft.

“Een van de meest urgente vragen van deze tijd is: wat is onze vrijheid waard?”
- Guy Weizman

Vertrekpunt voor de dansvoorstelling 'Freedom' is het verhaal van Mohamedou Ould Slahi, die 14 jaar onschuldig vastzat in Guantanamo Bay waar hij werd ondervraagd en gemarteld. Hij beschreef zijn verhaal in zijn boek 'The Guantánamo Diary' dat onlangs werd verfilmd als 'The Mauritanian'). Ould Slahi pleit als schrijver voor een wereld waarin vrijheid een aangeboren recht is en vergeving een kernwaarde. Mohamedou schrijft de originele tekst voor de voorstelling, als ‘writer in residence’ bij NITE en De Balie, voor het seizoen 21-22.

Language no problem

We attenderen u erop dat de mogelijkheid bestaat dat we u vanaf september om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Dansers: Roni Haver, Camilo Chapela, Angela Herenda, Harold Luya, Jesula Toussaint Visser | Choreografie: Guy Weizman en Roni Haver
Muziek Niels Meliefste, Ricardo Oliveira, Dirge Seçil Kuran, Agata Kruszewska (Slagwerk Den Haag)
Datum & tijd
Di 16 nov | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 21,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]