TAQA Vestdoordestad Narrowcasting Geel@2X

Chris Saris

De onthaasting (7+)

Datum & tijd
Zo 31 okt | 10:00 - 17:00
Locatie
Canadaplein
Prijzen
Regulier € 6,00
Kind (t/m 12 jr) € 3,00

Een visuele audiotour over stilte en stilstaan (7+)

Overal ter wereld hebben mensen exact 8 uur per dag nodig om hun werk te doen. We vullen 8 uur, omdat we 8 uur moeten vullen. Als we 15 uur hadden, zouden we 15 uur vullen. We blijven streven en verlangen naar iets wat maar niet komt en blijven onze tijd vullen met werken tot het pensioen.

Terwijl alles om ons heen rent en vliegt zijn we constant bezig met ‘het volgende’ en ‘ons doel’. Tegelijkertijd kópen we tijd om bijvoorbeeld te mediteren of om te relaxen, maar hebben we geen oog meer voor de rust die te vinden is in dagelijkse gebeurtenissen om ons heen. Inzoomen en stilstaan bij een klein moment, even alle andere dingen minder belangrijk kunnen vinden. Dat is iets wat bij de meesten van ons, toen we jonge kinderen waren, wél heel goed lukte. Chris Saris maakt al sinds zijn jeugd 1 minuut-filmpjes door vanuit een ander oog de omgeving te bekijken.

Tijdens deze wandeling door Alkmaar wordt het publiek langs verschillende plekken op de route geleid die gekoppeld zijn aan een QR-code. Op deze plekken is vooraf een 1 minuut-filmpje opgenomen. Door de QR-code te scannen en het bijbehorende filmpje te bekijken én beluisteren, ontdekt de wandelaar een klein moment van onthaasting. Een moment waar je, als ‘normale’ voorbijganger, niet bij stil zou staan.

Chris Saris is een veel gevraagde slagwerker, performer en sound-designer die over de wereld toerde in talloze producties en samenwerkte met o.a. Philip Glass en regisseur Ivo van Hove. voor meer info: www.chrissaris.nl

Benodigdheden: smartphone met internet (voor scannen QR code) en op de telefoon passende oordopjes/koptelefoon. Vertrekpunt: Theater De Vest.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
10:00 - 17:00
10:00 - 17:00
Canadaplein
Canadaplein
10:00 - 17:00
10:00 - 17:00
Canadaplein
Canadaplein
Datum & tijd
Zo 31 okt | 10:00 - 17:00
Locatie
Canadaplein
Prijzen
Regulier € 6,00
Kind (t/m 12 jr) € 3,00
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]