Brochure Beeld De Reiziger BEER Defkopie 190222 1600 Site

BEER theaterproducties

De Reiziger

Datum & tijd
Za 19 feb | 20:30 - 21:50
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 22,50
Incl. drankje en garderobe

Vijanddenken op beklemmende manier voelbaar gemaakt.

Door de antisemitische acties van de nazi’s komt het leven van de welgestelde Joodse zakenman Otto Silbermann in 1938 op losse schroeven te staan. Hij raakt in korte tijd alles kwijt: zijn huis, zijn klanten en het contact met zijn niet-Joodse vrouw, familie en vrienden. Met een koffer vol geld komt hij op straat te staan, maar hij kan geen kant op.

Silbermann, gespeeld door René Groothof, probeert onzichtbaar te blijven en neemt trein na trein om zo aan zijn belagers te ontsnappen. Hij ontmoet een bonte stoet mensen, allen gespeeld door Leny Breederveld. Wat is er over van de eens zo succesvolle Silbermann, nu alles hem is afgenomen en hij als een opgejaagd dier moet vluchten?

De wurgende angst, paniekerige overwegingen en uitzichtloze situatie van Silbermann grijpen je bij de strot. ‘De Reiziger’, naar de roman van Ulrich Alexander Boschwitz, maakt op een aangrijpende manier voelbaar hoe het vijanddenken onder ‘gewone mensen’ groeit en woekert. De angstaanjagende werkelijkheid van het leven in die tijd wordt 75 jaar na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog op indrukwekkende wijze weerspiegeld door BEER theaterproducties.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:30 - 21:50
20:30 - 21:50
Kleine Zaal
Kleine Zaal
Cast & info
Spel Script: Helmert Woudenberg, naar de roman van Ulrich Alexander Boschwitz | spel: René Groothof en Leny Breederveld
Datum & tijd
Za 19 feb | 20:30 - 21:50
Zonder pauze
Locatie
Kleine Zaal
Prijzen
Regulier € 22,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]