Ballet Notenkraker Vierkant Foto Wim Lanser 1600 Site 151221
© Wim Lanser

Ballet van de Staatsopera van Tatarstan

De Notenkraker

Datum & tijd
Wo 15 dec | 19:30 - 21:20
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 34,50
Kind (t/m 12 jr) € 30,50
Incl. drankje en garderobe

Een magisch kerstsprookje.

Het magische kerstballet ‘De Notenkraker’ brengt het ultieme kerstgevoel in de theaters. Het verhaal vertelt het avontuur van Clara en de betoverde notenkraker die ze op kerstavond cadeau krijgt. Deze voorstelling, gedanst door het geliefde balletgezelschap van de Staatsopera van Tatarstan, brengt de kerstsfeer heel dichtbij!

In haar droom verandert de notenkraker in een knappe prins die haar meeneemt op een wonderbaarlijke reis door een sprookjeswereld. De notenkraker voert een leger van tinnen soldaatjes aan in een spannende strijd tegen een valse muizenkoning. Na zijn overwinning trekt de prins met Clara naar hun gedroomde snoepgoedrijk.

De voorstelling wordt gedanst door het geliefde balletgezelschap uit Tatarstan, dat naam maakte door de beste dansers aan zich te binden. Met honderden kleurrijke kostuums en vrachtwagens vol indrukwekkende decors brengen ze de verbeelding door heel Europa.

Ook de wereldberoemde muziek van ‘De Notenkraker’ is al meer dan een eeuw een publiekstrekker. De vermaarde compositie van Pjotr Tsjaikovski groeide na de première in Sint-Petersburg - in de kerstweek van 1892 - uit tot een klassieker. De klanken inspireerden de choreografen Marius Petipa en Lev Ivanov tot spectaculaire pas de deux en natuurlijk de beroemde ‘Bloemenwals’. Een voorstelling die de kerstsfeer dichtbij brengt!

We attenderen u erop dat wij zolang de nu actuele Coronamaatregelen gelden om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
19:30 - 21:20
19:30 - 21:20
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel Ballet en Orkest van de Staatsopera van Tatarstan | Solisten: Amanda Gomes, Mikhail Timaev, Wagner De Carvalho, Thais Diogenes
Recensies
Quote(s) uit recensie(s)
“Daar kan het Nationaal Ballet nog een puntje aan zuigen” – NRC “Een corps de ballet en solisten waar menig West-Europees gezelschap jaloers op kan zijn” – De Telegraaf “Geweldig staaltje van ballettechniek” - Brabants Dagblad
Datum & tijd
Wo 15 dec | 19:30 - 21:20
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 34,50
Kind (t/m 12 jr) € 30,50
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]