2122 Another Kind Of Blue F David Middendorp Mathijs Brussaard Tom Schouw Liggend 1600 Site

Another Kind of Blue

WAVE

Datum & tijd
Do 10 feb | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 27,00
Incl. drankje en garderobe

Verrassende en spannende mix van moderne dans en technologie

Ze geven en ze nemen, ze komen en ze gaan, het zijn de golven van ons bestaan. Het veranderen van de seizoenen, de golven in de zee, maar ook geluids- en signaalgolven, we zijn er continu door omgeven. Ze zijn er altijd en overal.

Hoeveel invloed heeft de mens op deze door de natuur en technologie gecreëerde golven? We willen graag geloven dat wij de golf kunnen vormen, maar misschien is dat slechts een illusie. In WAVE, de nieuwe avondvullende voorstelling van Another Kind of Blue, onderzoekt choreograaf David Middendorp welke rol deze golfbewegingen spelen in ons leven. De vier choreografieën waaruit WAVE bestaat (Airman, Frequentie & Frequentie², 15 Minute Universe en Hands ON Stage), werpen elk hun eigen blik op deze bijzondere dans tussen mens, natuur en technologie.

Airman: Een duet tussen mens en techniek waarin een zwerm drones de belichaming vormt van het menselijk bewustzijn.

Frequentie & Frequentie: In dit tweeluik gaan de dansers een dialoog aan met zandpatronen die gecreëerd worden door het wiskundige ritme van de natuur.

15 Minute Univers: Spelend met de relativiteit van tijd en ruimte bouwen de dansers met behulp van motion capture binnen vijftien minuten hun eigen universum en breken ze het ook weer volledig af.

Hans ON Stage: Spreken zonder ook maar een woord te gebruiken. Hands ON Stage is een ode aan de manier waarop we communiceren met onze handen.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Cast & info
Spel REPETITORS Antonino Milazzo, Richèl Wieles. DANSERS Aya Misaki, Teresa Royo, Evelyn Hutchings, Gijs Hanegraaf, Richèl Wieles, Marijn Jansen (stagiaire)
Recensies
Theaterkrant over 'Face Machine'en 'Wereldleiders'
“Het vereist wat technisch vernuft maar dan heb je ook letterlijk een gekkegezichtenmachine. Technisch minstens zo ingenieus is Middendorps nieuwste creatie ‘Wereldleiders’, die als enige van de vijf choreografieën ook zwartgallig en verontrustend durft te zijn.
Eindhovens Dagblad over o.a. 'Airman'en 'Flyland'
“Dit is een vernieuwend dansspektakel.”
De Volkskrant over 'Airman'
“Choreograaf David Middendorp verbluft met dansers en drones die samensmelten in een betoverende wereld.”
Datum & tijd
Do 10 feb | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 27,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]