2122 Another Kind Of Blue F David Middendorp Mathijs Brussaard Tom Schouw Liggend 1600 Site

Another Kind of Blue

WAVE

Datum & tijd
Do 10 feb | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 27,00
Incl. drankje en garderobe

Verrassende en spannende mix van moderne dans en technologie.

Choreograaf David Middendorp brengt met zijn voorstelling WAVE opnieuw een verrassende en spannende mix van moderne dans en technologie.
Hij presenteert in dit programma twee gloednieuwe choreografieën: Frequentie & Frequentie² en Wereldleiders 2.0. Ook keren drie van zijn beste en meest geliefde dansstukken terug: Airman (het duet van de danser en de drones), Flyland in a room (de adembenemende reis door de ruimtes) en Face Machine (het geestige spel tussen de dansers en hun gezichten).

Een golf, een fractal, een frequentie zijn allen herhalende patronen die in de natuur worden gekenmerkt door een wiskundige logica. Fractals zijn zich herhalende patronen die in de natuur veel voorkomen en gekenmerkt worden door een wiskundige logica. In Frequentie & Frequentie² wordt zand door geluidsgolven in trilling gebracht, waardoor zich op het podium steeds complexere patronen vormen. De dansers gaan een spannende dialoog aan met het zand, waarbij ze de zandpatronen wisselend volgen en uitvegen, met bezwerende en zich logisch herhalende dansbewegingen. En als de technologie zich begint te bemoeien met de beelden wordt het nog mooier en complexer.

Wereldleiders 2.0. is geïnspireerd op een TV-dialoog tussen Hillary Clinton en Donald Trump, die elkaar op een kinderlijk directe en wrede manier voor het oog van de wereld totaal afbraken en vernederden. De dansers bewegen zich met rauwe, dierlijke en ritmische bewegingen in een gesloten bunker. Met aangrijpende beelden laat Middendorp zien wat politici kunnen aanrichten als hun dierlijke instincten en duistere fantasieën het overnemen van het gezonde verstand en de menselijkheid.

Op een verbluffende manier – en met veel gevoel voor humor - laat Middendorp de echte en de virtuele werelden weer samensmelten in spectaculaire beelden. Met zijn unieke mix van dans en innovatieve technologie biedt hij een inspirerende totaalbeleving. Én zet hij je op een speelse manier aan het denken over hoe technologie ons leven en onze wereld beïnvloedt.
Net als zijn vorige voorstellingen is ook WAVE geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

We attenderen u erop dat de mogelijkheid bestaat dat we u vanaf september om een Coronatoegangsbewijs zullen vragen voor toegang tot het theater.

Lees meer Lees minder
Volledig overzicht
20:15
20:15
Grote Zaal
Grote Zaal
Recensies
De Volkskrant over 'Airman'
“Choreograaf David Middendorp verbluft met dansers en drones die samensmelten in een betoverende wereld.”
Eindhovens Dagblad over o.a. 'Airman'en 'Flyland'
“Dit is een vernieuwend dansspektakel.”
Theaterkrant over 'Face Machine'en 'Wereldleiders'
“Het vereist wat technisch vernuft maar dan heb je ook letterlijk een gekkegezichtenmachine. Technisch minstens zo ingenieus is Middendorps nieuwste creatie ‘Wereldleiders’, die als enige van de vijf choreografieën ook zwartgallig en verontrustend durft te zijn.
Datum & tijd
Do 10 feb | 20:15
Locatie
Grote Zaal
Prijzen
Regulier € 27,00
Incl. drankje en garderobe
Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]